Contre crâncene PNL-USR la Constanța. Cui ajută statul paralel? “Punem pe masă contractul cu casa de sondare”

Contre crâncene PNL-USR la Constanța. Cui ajută statul paralel? “Punem pe masă contractul cu casa de sondare”

Președintele organizației județene a PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a lansat o provocare miercuri, pentru candidatul USR PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, privind contractul cu casa de sondare a opiniei IRES.

Declarația vine ca urmare a prezentării, la începutul acestei săptămâni, a unui sondaj de opinie care viza șansele primilor 3 candidați în cursa pentru a accede la mult râvnitul fotoliu de primar al municipiului Constanța, dar și a afirmațiilor useriștilor privind date false cu care liberalii ar fi ieșit în piață referitor la șansele candidatului Vergil Chițac la Primărie.

Liderul liberalilor constănțeni a precizat că poate pune pe masă contractul pe care l-au făcut cu casa de sondare a opiniei publice, iar PNL vrea să vadă dacă și USR Constanța e în stare să facă acest lucru. Bogdan Huțucă a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că PNL Constanța lucrează numai cu case de sondare pentru care credibilitatea este lucrul cel mai important.

“Lucrăm numai cu astfel de case de sondare, case pentru care credibilitatea este cel mai important capital al lor. Aceste case de sondare își asumă sondajul, pun antetul și semnează sondajul. Îl asumă și îl susțin. Eu lansez o provocare. PNL Constanța pune pe masă contractul cu casa de sondare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doresc să văd dacă USR e în stare să facă acest lucru: să pună un sondaj pe masă asumat cu cod AEP, de o casă de sondare pretigioasă. Atâta timp cât nu văd acest contract, el nu există”, a afirmat Bogdan Huțucă, citat de ziarulamprenta.

A fost sau n-a fost?

La începutul acestei săptămâni, Stelian Ion a prezentat un sondaj de opinie ca răspuns “la sondajele falsificate aruncate recent în spațiul public de PNL pentru a crea alegătorilor impresia că doar candidatul liberal are șanse să-l învingă pe candidatul PSD, Decebal Făgădău”. În plus, politicianul USR a dat de înțeles, recent, că ar exista și o complicitate a „statului paralel” în rezultatele sondajelor locale.

Potrivit sondajului prezentat de USR-PLUS, situația candidaților la Primăria Constanța era, la începutul lunii septembrie, următoarea: Vergil Chițac – 25%, Decebal Făgădău – 24% și Stelian Ion – 22%.