Evenimentul Zilei > Politica > Demisie de răsunet în PNL Constanța. Dezvăluiri din culisele politicii de pe litoral
Demisie de răsunet în PNL Constanța. Dezvăluiri din culisele politicii de pe litoral

Demisie de răsunet în PNL Constanța. Dezvăluiri din culisele politicii de pe litoral

Vicepreședintele organizației Județene a PNL Constanța, omul de afaceri George Muhscină, și-a dat demisia din funcție și din partid, pe motiv că nu poate gira „blatul politic” care așează Constanța la picioarele PSD.

Politicianul, care a fost cel mai mare sponsor al PNL, s-a referit la existența, în partid, a unor rețele de înțelegeri, „cooperative netransparente”, care ar lucra mai mult în interesul și la comanda PSD. De aici ar fi pornit și conflictul din dreapta eșichierului politic, cu scopul de a detona șansele oricărui candidat de a câștiga Primăria sau Consiliul Județean Constanța în fața actualilor edili. Demersurile rețelelor de înțelegeri s-au materializat, spune George Muhscină, prin desemnarea celor doi candidați din partea PNL la alegerile locale, Vergil Chițac și Mihai Lupu, „care a stârnit stupefacția majorității covârșitoare din PNL Constanța”.

George Muhscină a anunțat, într-o conferință de presă, că va candida, independent, la șefia Consiliului Județean Constanța, încercând, în același timp, să unească forțele de dreapta la Constanța, cât nu este prea târziu. Fostul liberal a declarat, pentru EVZ, că premierul Ludovic Orban este „o victimă” a grupurilor de interese din partid, candidatul la primăria Constanța, senatorul Vergil Chițac, având „cu 10 procente mai puțin decât PNL”, iar fostul deputat Mihai Lupu, candidat la șefia CJ Constanța, fiind mai degrabă „agreat de liderul PSD Constanța, Felix Stroe”.

În opinia fostului vicepreședinte al organizației județene a PNL Constanța, George Muhscină, dreapta fărâmițată încă mai are timp să se coaguleze pentru un candidat credibil. „Dreapta asta trebuie unită odată, că altfel nu se rezolvă lucrurile”, a spus el. Încă înainte de pandemie, deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, le-ar fi spus liberalilor că dacă senatorul Vergil Chițac se va poziționa mai bine în sondaje el este dispus să îl lase să candideze din partea Dreptei. „Nu a avut cu cine discuta”. După pandemie, „senatorul a scăzut în sondaje și s-a cerut desemnarea altui candidat PNL, dar liberalii au refuzat”.

Potrivit lui George Muhscină, cel mai bine în sondaje, pentru primăria Constanța, stă candidatul independent Mohammad Murad. Unul dintre cei mai mari investitori din turism, Mohammad Murad și-a lansat candidatura, sâmbătă, la inaugurarea complexului hotelier Panoramic, Amfiteatru, Belvedere, în care a investit 40 milioane de euro, avându-i ca invitați, printre alții, și pe deputații Stelina Ion, de la US, și Mircea Dob, de la Pro România, candidați și ei la primăria Constanța.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: