Semnarea contractului pentru lotul 2 al tronsonului Comarnic-Brașov din viitoarea autostradă București-Brașov a avut loc, astăzi, în prezența premierului Viorca Dăncilă și a unor membri ai guvernului, potrivit Biroului de presă al ministerului Transporturilor. Valoarea totală a contractului este de 202.235.177,59 lei, suma fiind defalcată astfel: Organismul Intermediar pentru Transport acordă o finanțare nerambursabila de 132.589.403,37 lei (Valoarea eligibilă nerambursabilă din  FEDR), Valoarea totală eligibilă – 155.987.533,37 lei, Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului – 23.398.130,00 lei, Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA – 46.247.644,22 lei.

În continuare,  Ministrul Răzvan Cuc a precizat că în urma verificării stadiului lucrărilor la DN73 a constatat o mobilizare slabă a constructorului, condiții în care a solicitat directorului general al CNAIR să rezilieze contractul.

”În urmă cu o lună făceam o vizită în Braşov şi unul dintre obiectivele pe care le-am vizitat atunci era DN 73, care începe de la Piteşti şi se termină la Braşov. Am spus constructorului respectiv că vreau să văd o mobilizare corespunzătoare pentru că este un contract semnat încă din 2011, un contract pe fonduri, un contract care trebuie implementat şi nu mai avem de ce să aşteptăm şi să tergiversăm din cauza unei proaste mobilizări a unor constructori care nu au înţeles că în România nu se vine doar cu o mapă şi cu un laptop, ci trebuie să ai şi utilaje, şi forţă de muncă angajată în România. Aşadar, conform graficului pe care firma respectivă şi l-a asumat la vizita precedentă, trebuia în acest moment să aibă în şantier 190 de muncitori şi 71 de utilaje. Azi dimineaţă m-am dus să inspectez, am constatat cu stupoare că în şantier erau 11 utilaje şi doar 20 de muncitori. Acest mod de a se mobiliza,doar când se anunţă vizita ministrului, nu mai poate fi tolerat. Ori lucrează aşa cum şi-au asumat în contracte, ori, dacă nu, aşa cum am spus şi până acum, vor pleca acasă (…) Domnule director Neaga, vă rog frumos să reziliaţi contractul acestei firme neserioase şi ştiţi care sunt următorii paşi pe care trebuie să-i urmaţi” a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. (Foto MT)