Continuă acțiunile de epurare instituțională în Rusia. Noi arestări la ministerul Apărării

Continuă acțiunile de epurare instituțională în Rusia. Noi arestări la ministerul Apărării Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Rusia continuă acțiunea de eliminare a politicienilor corupți. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a catalogat „acțiunea de epurare a elementelor corupte din ministrul rus al Apărării”, drept o luptă consecventă împotriva corupției și nicidecum o campanie.

Rusia continuă acțiunea de epurare instituțională

„Păi, uite, lupta împotriva corupției este o muncă consistentă, nu o campanie. Nu pot spune nimic despre detalii. Desigur, nu se pune problema vreunei campanii aici", a declarat Dmitri Peskov în timpul unui conferințe de presă, răspunzând la întrebarea dacă ultimele arestări din minister sunt o epurare.

Vadim Shamarin, șeful Direcției principale de comunicații a Forțelor Armate din Rusia și șeful adjunct al Statului Major General a fost arestat vreme de două luni pentru o mită uriașă. Timur Ivanov, mână dreaptă a fostului ministru al Apărării, Timur Ivanov a fost arestat în 24 aprilie tot pentru corupție. Ivanov ar fi primit o mită în valoare de 1,1185 miliarde de ruble.

Dimiti Peskov speră în candidatura luI Vladimir Putin

Dmitri Peskov. Sursa foto: Twitter

Arestările continuă

Arestările de la ministerul Apărării din Rusia au continuat cu reținerea din 14 mai a șefului departamentului principal de personal al Apărării, Yuri Kuznetsov. Fostul oficial a a fost acuzat că a primit sub formă de mită 30,5 milioane de ruble.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei zile mai târiu, pe 17 mai, un alt caz a pus sub semnul întrebării credibilitatea ministerului rus al Apărării. Ivan Popov, fostul comandant al Armatei 58 a Districtului Militar de Sud a fost reținut într-un presupus caz de fraudă.

Arestările din Rusia vin în contextul în care locul lui Serghei Șoigu în fruntea ministerului Apărării a fost preluat de economistul Andrei Balousov, portofoliu deținut de Șoigu încă din 2012.

Putin se îndreaptă către al cincilea mandat. Dmitri Peskov: Va fi reales cu peste 90% din voturi

Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Schimbarea la vârful ministerului a fost văzută ca o măsură pentru rentabilizarea cheltuielilor pentru apărare și curățarea Ministerului Apărării de  funcționarii corupți. Vladimir putin i-a numit pe Nikolai Patrușev și Alexei Diumin în funcțiile de consilier respectiv adjunct al șefului de cabinet.