Este și cazul unei femei care a consumat prea multă apă s-a îmbolnăvit mult mai grav.

Când o persoană este bolnavă, şansele să se deshidrateze sunt mult mai mari, astfel are nevoie de mai multe lichide pentru a se recupera. Însă, într-un caz propus de medicii din cadrul spitalului King's College, o femeie de 59 de ani s-a îmbolnăvit grav după ce a consumat o cantitate mult prea mare de apă.

 

Deoarece suferea de o infecţie a tractului urinar, femeia de 59 de ani a băut multă apă pentru a-şi curăţa sistemul, consumând doza recomandată iniţial de jumătate de cană de apă la fiecare 30 de minute. În loc să o ajute, cantitatea mare de apă a trimis-o înapoi la spital, unde a fost diagnosticată cu hiponatremie, afecţiune provocată de nivelul scăzut de sodiu din sânge. Fenomenul apare atunci când nivelul sodiului din sânge scade sub 134 mmol/L.

 

Medicii au înregistrat un nivel al sodiului din sânge de 123 de mmol/L.  Ceea ce înseamnă că sângele său era atât de diluat încât  apa a pătruns în celulele corpului. Afecţiunea poate apărea şi în momentul în care o persoană care a făcut efort fizic se hidratează prea puternic.  Rezultatul final poate fi fatal deoarece ţesuturile încep să se umfle mai ales cele din regiunea creierului.

Așadar, dacă funcţiile renale sunt normale atunci apa în plus va fi eliminată, dar dacă persoana are o anumită afecţiunea poate creşte nivelul de hormoni antidiuretici care reduc eliminarea apei, scrie IFL Science.