Evenimentul Zilei > International > Consulul CHINEZ, ţinta unui atac TERORIST. Cel puţin doi poliţişti au fost UCIŞI
Consulul CHINEZ, ţinta unui atac TERORIST. Cel puţin doi poliţişti au fost UCIŞI

Consulul CHINEZ, ţinta unui atac TERORIST. Cel puţin doi poliţişti au fost UCIŞI

Cel puţin doi poliţişti pakistanezi au fost ucişi vineri, în urma unui atac armat asupra consulatului Chinei din Karachi, relatează Reuters, citând ca sursă un medic de la spitalul Jinnah din localitate.

Doctorul din Jinnah a adăugat că a fost internat un gardian rănit de o explozie.

Potrivit televiziunii locale Geo, preluate de aceeaşi agenţie, în urma atacului a fost ucis un atentator şi a fost recuperată o "vestă de sinucigaş", transmite Agerpres.

Cel puţin 500.000 de persoane au murit în Irak, Afganistan şi Pakistan de la declanşarea de către SUA a 'războiului împotriva terorismului' după atentatele de la 11 septembrie 2001, arată un raport al Institutului Watson pentru relaţii internaţionale al Universităţii Brown (statul american Rhode Island), transmite AFP.

Raportul, prezentat joi, indică un bilanţ de 480.000-507.000 morţi, dar atrage atenţia că numărul real al victimelor ar putea fi mai ridicat.

Acest nou bilanţ 'arată o creştere de 110.000 (victime) faţă de cel precedent', dat publicităţii în august 2016.

„Chiar dacă războiul împotriva terorismului este adesea neglijat de opinia publică, de presa şi de aleşii americani, creşterea numărului de morţi dovedeşte că, departe de a se reduce, acest război rămâne intens”, adaugă raportul.

Bilanţul include victimele din rândul civililor, insurgenţilor, poliţiei şi forţelor de securitate locale, precum şi al militarilor americani şi din forţele aliate.

Irakul furnizează cel mai mare număr de civili ucişi (între 182.272 şi 204.575), urmat de Afganistan (38.480) şi de Pakistan (23.372).