Evenimentul Zilei > International > Construcţia celui mai mare tunel feroviar din lume a fost finalizată | Video
Construcţia celui mai mare tunel feroviar din lume a fost finalizată | Video

Construcţia celui mai mare tunel feroviar din lume a fost finalizată | Video

Elveția a finalizat lucrările pentru cel mai mare tunel feroviar din lume, informează Business Insider. Tunelul are o lungime de 56 de kilometri şi va transporta pasageri de la Zurich la Milano.

Tunelul Gotthard va fi deschis pe 1 iunie 2016 și va transporta pasageri de la Zurich la Milano în două ore și 50 de minute, astfel încât călătoria va fi mai scurtă cu o oră. Trenurile vor putea atinge o viteză maximă de 150 Km/h, potrivit b1.ro.

Tunelul are o lungime de 56 de kilometri, depășind tunelul Seikan din Japonia, care are doar 23 de kilometri. Pe 24 august, autoritățile au permis accesul jurnaliștilor pentru a anunțat oficial finalizarea lucrărilor, care au început în 1999. 2 000 de muncitori au excavat peste 31 de milioane de tone de pământ și rocă.

Testele pentru funcționalitate vor începe în octombrie. Investiția a fost de circa 10,3 miliarde de dolari și a fost suportată în întregime de Elveția.

Primul tunel feroviar de pe ruta Gotthard ce a legat Zurich de Milano a fost finalizat în 1882 de Elveția, ajutată de Germania și de Italia, care au și beneficiat de comerțul de pe ruta nord-sud.