Constanţa, raiul pistolarilor

Constanţa, raiul pistolarilor

Câte o victimă pe zi. Acesta este bilanţul incidentelor armate produse în judeţul care ocupă locul al doilea în "topul" celor mai periculoase din ţară.

„Te deranjează cineva, scoţi pistolul şi îţi faci singur dreptate.“ Nu este un motto pentru pistolarii din vestul-sălbatic, ci pentru protagoniştii ultimelor incidente armate produse în Constanţ a, judeţ care, cel puţin în ultimele patru zile, continuă să-şi justifice poziţia secundă în „topul“ celor mai periculoase din ţară.

Deşi mai-marii Internelor susţin că este vorba doar despre situaţii izolate, acestea au o frecvenţă îngrijoră toare, punând în pericol siguranţa unor oameni a căror singură vină este aceea că se află în preajma unor tineri care au înţeles greşit „instrucţiunile de folosire“ ale pistoalelor pentru autoapărare.

Un atac armat pe noapte

Ultimul incident de acest gen a avut loc chiar ieri-noapte, într-o benzinărie din Mangalia. După ce şi-au împărţit cu sete pumni şi picioare, doi localnici şi-au chemat în ajutor prietenii, cu tot cu armamentul din dotare. Conflictul s-a stins doar după ce un tânăr a scos din buzunar un pistol cu gaze şi a tras cu sete într-unul dintre „duşmani“. Poliţiştii nu au mai găsit la faţa locului decât un cartuş, iar investigaţiile continuă.

Cu o noapte în urmă, un soldat american a fost împuşcat în Mamaia, într-un conflict cu patru motociclişti. Potrivit martorilor, în scandal au fost implicaţi, de fapt, cinci militari americani care se odihneau pe trotuar, în apropierea falezei din staţiune. La un moment dat, unul dintre soldaţi a fost atins de un „motor“ care a trecut „razant“ pe lângă el. Americanii au ripostat aruncând cu pietre după cei patru motociclişti, care le-au răspuns cu sticle. Apoi, doi dintre motociclişti au scos pistoalele cu bile din cauciuc şi au început să tragă spre americani. Unul dintre militari a fost rănit, dar a refuzat să depună plângere împotriva agresorilor săi.

Poliţiştii au fost anunţaţi de un turist aflat în apropiere, care s-a speriat doar la gândul că ar fi putut deveni o victimă. Acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri, pistolarii au fost reţinuţi în scurt timp, însă au fost eliberaţi, ieri, de magistraţii constănţeni.

Joi noaptea, un om al străzii care îşi făcea veacul într-un cartier din sudul municipiului Constanţa a ajuns la spital, după ce un constănţean şi-a descărcat în el arma cu bile din cauciuc. Rănit şi în stare de şoc, bărbatul le-a declarat oamenilor legii că, probabil, agresorul - care nu a fost identificat încă - l-a confundat. „Lanţul“ incidentelor a început însă miercuri-noaptea, când doi tineri s-au luat la harţă pe o terasă din Vama Veche, după ce au consumat câteva „păhărele“. Unul dintre ei a scos pistolul cu bile din cauciuc şi şi-a împuşcat adversarul în tâmplă şi în ochiul drept. Pistolarul s-a ales cu permisul de portarmă suspendat şi cu câteva vânătăi.

SCUZE

David: „Incidentele armate nu pot fi eliminate“

Rugat să comenteze poziţia adoptată de poliţie faţă de succesiunea de atacuri armate produse în ultimele zile pe litoral, ministrul internelor, Cristian David, s-a mulţumit, iniţial, să ridice din umeri. Apoi a adăugat: „este vorba despre incidente singulare care se pot întâmpla oricând şi în orice zonă a ţării“. La insistenţele jurnaliştilor care au susţinut că, totuşi, nu-ţi poţi face singur dreptate folosind arma, pe stradă, ministrul a completat: „Au fost, din păcate, şi probabil că vor mai fi tot felul de incidente care nu pot fi - din punct de vedere uman, sociologic - eliminate“.

Ne puteți urmări și pe Google News