Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire de senzație în Constanța. Polițiștilor nu le-a venit să creadă
Descoperire de senzație în Constanța. Polițiștilor nu le-a venit să creadă

Descoperire de senzație în Constanța. Polițiștilor nu le-a venit să creadă

Polițiștii au făcut o descoperire senzațională în locuința unui bărbat din comuna Valul lui Traian, județul Constanța.

În locuința unui bărbat din comuna Valul lui Traian, județul Constanța, oamenii legii au făcut o descoperire senzațională.

O bucatădintr-un sarcofag din epoca romană, ce ar proveni din cetatea Tomis, a fost găsită de poliţişti în locuinţa unui bărbat din localitatea Valu lui Traian. Acest bun cultural a fost evaluat la valoarea de aproximativ 2.500 de euro, a informat, vineri seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

CITEȘTE ȘI MAE negociază dur. Britanicii ne-au dat o mare lovitură. Sute de mii de români, afectați

Bunul respectiv, ce face parte din patrimoniul cultural naţional, a fost folosit ulterior ca material de construcţie la valul mare de piatră din apropierea comunei Valu lui Traian.

CITEȘTE ȘI  WhatsApp se confruntă cu cea mai mare migraţie digitală. Lideri mondiali s-au mutat deja pe Telegram

„În cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional al I. P. J. Constanţa au ridicat, în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional.

În fapt, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă romană, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanţa, ulterior fiind folosită ca material de construcţie la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian)”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Descoperire de senzație în județul Constanța: Bunul cultural a fost evaluat la 2,500 de euro

Conform sursei citate, bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa ca aparţinând epocii romane (sec. al II/III-lea) şi evaluat la aproximativ 2,500 de euro.

În cauză, poliţiştii constănţeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire.