Evenimentul Zilei > International > Un nou ,,sarcofag” pentru Cernobîl
Un nou ,,sarcofag” pentru Cernobîl

Un nou ,,sarcofag” pentru Cernobîl

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a inaugurat miercuri ,,noua structură de izolare” radioactivă construita în zona Reactorului 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a inaugurat miercuri ,,noua structură de izolare” radioactivă construită în zona Reactorului 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl.

Structura propriu-zisă a costat 1,5 miliarde de euro, iar lucrările au durat nouă ani, în cadrul unui proiect cu valoarea totală de 2,2 miliarde de euro.

Structura mobilă, considerata cea mai mare din lume, are lungimea de 257 de metri și greutatea de 36.000 de tone.

Reactorul numărul 4 al Centralei nucleare de la Cernobîl a explodat pe 26 aprilie 1986. Aproximativ 350.000 de persoane au fost evacuate din zonă la doar câteva zile după accident. Circa 600.000 de oameni au fost expuși concentrațiilor ridicate de radiații în timpul lucrărilor de izolare a reactorului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.