Consiliul UE și Comisia Europeană, chemate să prezinte urgent un calendar pentru aderarea României în spaţiul Schengen

Consiliul UE și Comisia Europeană, chemate să prezinte urgent un calendar pentru aderarea României în spaţiul Schengen Sursa foto: Arhiva EVZ

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunţat că a obținut sprijinul de la un număr important de deputați europeni pentru „a chema în plenul Parlamentului European reprezentanții Consiliului UE și Comisiei Europene la o dezbatere cu privire la aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen”.

Victor Negrescu a mai informat faptul că peste 50 de eurodeputați au susținut acest demers important pentru România, astfel încât este îndeplinit criteriul tehnic pentru ca procedura parlamentară specifică să fie declanșată și, în consecință, să existe o dezbatere în plenul Parlamentului European.

Victor Negrescu: „Prin această inițiativă, Parlamentul European demonstrează încă o dată faptul că este instituția europeană care a susținut constant aderarea României la spațiul Schengen.

Consiliul UE și Comisia Europeană sunt invitate să prezinte un calendar pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen și, totodată, să spună dacă, conform solicitării noastre, se va lua această decizie la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, din luna decembrie, astfel încât România să devină membră a spațiului de liberă circulație începând cu anul viitor”, a anuţat europarlamentarul.

Ne puteți urmări și pe Google News

România, tot mai aproape de Schengen

Europarlamentarul PSD a ţinut să mai sublinieze faptul că datorită celor peste 50 de colegi eurodeputaţi a reuşit să demareze o dezbatere cu privire la aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen.

Şi continuă: „Acest demers vine în continuarea petiției pe care am depus-o și care a fost dezbătută de legislativul european, precum și a rezoluțiilor adoptate în acest sens. În acest context, sprijinul celor peste 50 de colegi eurodeputați confirmă susținerea lor pentru solicitarea pe care am făcut-o săptămâna trecută în plenul Parlamentului European, pentru un vot anul acesta în Consiliul UE.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei, din delegația română, precum și celor din alte state membre, din toate grupurile politice, pentru sprijinul oferit. Am demonstrat că pentru interesul României și unitatea europeană reușim să fim uniți”, a anunţat reprezentantul României în Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu pe social media.

Rareş Bogdan, despre aderarea României în Schengen după 11 ani de așteptare

Rareș Bogdan a explicat, de asemenea, faptul că atât în numele solidarității, cât și al dreptului pe care îl are, România cere aderarea la Schengen, care i se cuvine după 11 ani de așteptare.

„În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, spunând țara noastră îndeplinește toate condițiile aderării.