Evenimentul Zilei > Politica > Consiliul Local al unei comune din Constanța va funcționa cu… supleanți
Consiliul Local al unei comune din Constanța va funcționa cu… supleanți

Consiliul Local al unei comune din Constanța va funcționa cu… supleanți

Prefectul județului Constanța a emis un Ordin privind convocarea supleanților consilierilor locali aleși la alegerile locale 2016 pentru reconstituirea Consiliului Local al comunei Mereni. Din cauza scandalului între vechii consilieri, ședințele nu s-au putut desfășura până acum, motiv pentru care în data de 15 februarie se va constitui noua componență a Consiliului Local Comunal.

La ședința de la jumătatea lunii februarie, care se va desfășura în prezența prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu, sunt convocați consilierii supleanți  ai partidelor care au câștigat alegerile locale. Temeiul legal al Ordinului prefectului  este că “printr-o decizie a Tribunalului Constanța, comuna Mereni a rămas fără Consiliul Local, acesta fiind dizolvat de drept pentru că, timp de două luni consecutive, aleșii nu s-au întrunit în ședință”.

Reprezentanții primăriei susțin, însă, că la Mereni, Consiliul Local Comunalnu s-ar fi întrunit, însă,niciodată de la alegerile locale din 2016, de fapt nu a fost cvorum, deși unii dintre consilieri s-au prezentat la ședințe. Aleșii PSD, cinci la număr, se ceartă cu consilierii PMP și PNL  și  aceștia din urmă, între ei. Pentru că proiectele  locale sunt nevotate, în data de 22 decembrie,Tribunalul Constanța a dispus dizolvarea Consiliului Local Mereni.

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: