Președintele Consiliului Fiscal a precizat că statul trebuie să facă cheltuieli ponderate.

„Când se întâmplă ceva rău în lume, fuga este spre dolar. Este o valută de rezervă. Noi nu avem această posibilitate. Nu putem să ne hazardăm și să ne gândim la deficite de 10-12%. Chiar și 9% ar fi un deficit mare.

Cu toată stima pe care o am pentru pensionari și pentru cei cu venituri mici, a crește pensia cu 40% ar fi un pas necugetat. Noi trebuie să dislocăm din bugetul actual sume pentru problema coronavirus. Nu avem voie să comitem greșeli. E nevoie de o rectificare bugetară, dar trebuie să avem grijă să nu copleșim bugetul.

Oricât ar fi de pripite piețele, este esențial pentru viitorul economiei romînești ca cheltuielile din 2020 și 2021 să fie ponderate. România trebuie să cheltuiască rațional. Nu trebuie să regretăm mai târziu că am luat măsuri nepotrivite.

Este foarte bine că băncile sunt alături de statul roman în lupta de pe frontul economic. Eu cred că s-ar impune o taxă de solidaritate de la un anumit nivel de venituri. Pot fi 8.000 de lei sau 10.000 lei. Banii aceștia ar ajuta bugetul public”, a spus Daniel Dăianu, la Realitatea Plus.