Evenimentul Zilei > International > Conflictul sirian complică relațiile turco-ruse
Conflictul sirian complică relațiile turco-ruse

Conflictul sirian complică relațiile turco-ruse

AKŞAM. Decesul celor 8 militari la Idlib în urma atacului perfid al regimului Assad a determinat întoarcerea din nou a privirilor către relaţiile turco-ruse. Toată lumea este curioasă să vadă dacă această criză va provoca sau nu ruperea relaţiilor dintre cele două ţări.

Dacă ar fi să privim reacţiile venite, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul crizei avionului doborât, pare că în relaţiile dintre cele două ţări nu s-ar produce o ruptură. Dar totuşi trebuie să subliniem că problema existentă este foarte serioasă. Militarii turci au fost ţinte şi opt dintre ei şi-au pierdut viaţa. De altfel, acest incident a avut loc ca urmare a unui atac. Cu siguranţă preţul va fi plătit de Assad. Rusia susţine că este vorba despre o problemă de informare şi chiar dacă spune că Turcia nu a oferit informaţii, Ankara declară că interlocutorii ruşi au primit informaţiile necesare.

În cele din urmă, pentru că victima, partea care a înregistrat pierderi a fost Turcia, partea rusă trebuie să intervină şi să facă tot ce îi stă în putinţă ca această problemă să nu genereze ruptura relaţiilor. Iar primul lucru care trebuie făcut este ca liderul rus Putin să-l contacteze pe preşedintele Erdoğan şi să-i prezinte condoleanţe şi să-şi exprime compasiunea faţă de pierderea vieţii militarilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE