Evenimentul Zilei > International > CONFLICTUL DIN UCRAINA. Doi membri ai personalului ambasadei ruse din Kiev, daţi dispăruţi în Ucraina
CONFLICTUL DIN UCRAINA. Doi membri ai personalului ambasadei ruse din Kiev, daţi dispăruţi în Ucraina

CONFLICTUL DIN UCRAINA. Doi membri ai personalului ambasadei ruse din Kiev, daţi dispăruţi în Ucraina

Ambasada Rusiei la Kiev a anunţat vineri seară disporiţia a doi diplomaţi ruşi în Ucraina: ataşatul diplomatic Mijail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov.

Într-un comunicat trimis de reprezentanţa rusă, se anunţă că ministerul de Interne de la Kiev a negat că trupele ucrainene i-ar fi reţinut pe cei doi diplomaţ, deşi anterior a recunoscut că cei doi au fost reţinuţi, relatează mediafax.ro.

"Ministerul de Interne de la Kiev a negat că forţele ucrainene ar fi reţinut doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kiev. Ambasada menţionează că anterior ministerul ucrainean a recunoscut că diplomaţii au fost reţinuţi. Luând în considerare declaraţiile contradictorii ale Kievului, ambasada Rusiei în Ucraina anunţă oficial că ataşatul diplomatic Mihail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov sunt daţi dispăruţi", se arată în comunicat.

Ambasada Rusiei a denunţat acţiuni asemănătoare şi joi, când mai mulţi diplomaţi au fost reţinuţi de forţele ucrainene. Reprezentanţa rusă a vorbit despre "o altă acţiune revoltătoare împotriva gărzilor de securitate din cadrul ambasadei ruse, inclusiv a gărzii personale a ambasadorului". Aceştia au fost deţinuţi la ieşirea dintr-o cafenea, sub pretextul fals că ar avea grenade, în pofida faptului că au prezentat paşapoartele diplomatice, a precizat sursa citată.

Reprezentanţa rusă a cerur "eliberarea imediată a membrilor personalului diplomatic şi prevenirea oricăror încălcări viitoare ale convenţiilor internaţionale privind imunitatea diplomatică".

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: