Evenimentul Zilei > Politica > CONFLICT în PSD legat de GRAȚIERE. Un lider social-democrat ÎL CONTRAZICE pe Liviu Dragnea
CONFLICT în PSD legat de GRAȚIERE. Un lider social-democrat ÎL CONTRAZICE pe Liviu Dragnea

CONFLICT în PSD legat de GRAȚIERE. Un lider social-democrat ÎL CONTRAZICE pe Liviu Dragnea

Preşedintele executiv al PSD Braşov, deputatul Viorel Chiriac, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că nici el nu este de acord în totalitate cu forma actuală a proiectului de ordonanţă privind graţierea, potrivit Agerpres.

"Ştiţi bine că proiectul se află în dezbatere publică de ceva vreme. Aşteptăm cu nerăbdare finalizarea acestor dezbateri, e vorba de ziua de luni parcă. Nu s-a luat nici un fel de decizie în ceea ce priveşte susţinerea sau nesusţinerea acestui proiect de ordonanţă. După cum vedeţi, în zilele pe care le trăim se discută despre un lucru deja aproape înfăptuit. Nu. Eu sunt unul dintre cei care, şi ştiţi bine că am mai spus această teorie a mea, nu sunt sigur până când nu se ia decizia. Decizia este una politică, aici putem să avem opţiuni proprii pe care daţi-mi voie să le exprimăm atunci când avem în faţă un proiect clar. Asta cu pusul întrebării înainte cu o săptămână de ce s-ar putea întâmpla, nu am să fac nici o declaraţie. Eu nu pot să mă pronuţ în acest moment, dar cu forma asta nici eu nu sunt de acord în totalitate, dar daţi-mi voie să spun că la finalul acestei dezbateri vom avea un proiect pe care trebuie să-l discutăm concret", a afirmat Chiriac.

Întrebat cu privire la trecerea prin Guvern a acestui proiect, deputatul PSD Braşov a afirmat că nu a fost vorba niciodată despre aşa ceva, iar afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis că s-au ascuns doi elefanţi când domnia sa a venit la şedinţa de guvern i se pare o aberaţie. 

"Vă contrazic. Nu a fost niciodată vorba de a trece prin Guvern acest proiect de ordonanţă. Vă readuc aminte că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern la care preşedintele Iohannis a participat, nu se afla pe ordinea de zi. Sigur, preşedintele, ca orice cetăţean al acestei ţări, trebuie să aibă date foarte clare atunci când face afirmaţii. Ori această afirmaţie cu doi elefanţi pe masa Guvernului, la care trebuie să fie prezent preşedintele, şi vezi doamne s-au ascuns elefanţii când a venit preşedintele, mi se pare o aberaţie", a subliniat preşedintele executiv al PSD Braşov, conform Agerpres.

Viorel Chiriac a mai spus că forma finală a proiectului de ordonanţă privind graţierea care, cu siguranţă la un moment dat va fi şi aprobată de Parlament, va fi cea care va reieşi din dezbaterea publică.