Evenimentul Zilei > Politica > CONDAMNAT, șeful PNL Telorman se acoperă cu Blaga: „Stați liniștiți, mă susține nea Vasile”
CONDAMNAT, șeful PNL Telorman se acoperă cu Blaga: „Stați liniștiți, mă susține nea Vasile”

CONDAMNAT, șeful PNL Telorman se acoperă cu Blaga: „Stați liniștiți, mă susține nea Vasile”

La scurt timp după ce a aflat vestea că a fost condamnat, definitiv, pentru incompatibilitate, Cristi Barbu, primarul comunei Suhaia și desemnat copreședinte al PNL –formată din doi șefi, de la PDL și de la PNL – a declarat, susțin martorii prezenți la ședință, că el nu demisionează pentru că e susținut de „nea Vasile” Blaga. Aceasta în condițiile în care edilul este condamnat și pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Costel Barbu a fost numit, în data de 4 februarie, prin decizia lui Vasile Blaga, copreședintele PNL, după ce  „buldogul” a dizolvat BPJ Teleorman, în frunte cu Teodor Nițulescu, fost prefect. În urmă cu doi ani pe  18 iunie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis un document prin care anunţa starea de incompatibilitate a primarului de la Suhaia –  Cristi Barbu.

 ANI arata, atunci, că în perioada 17.06.2008- 10.11.2010 între primarul Barbu și soția sa – Polixenia Barbu au existat raporturi ierarhice directe, iar Legea161/2003 prevede că acestea nu sunt permise în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I. Barbu Polexia-Georgiana, soţia primarului Barbu Costel ocupă, încă din 31.03.2004, funcţia de referent la Compartimentul Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism.

Astfel, acesta nu a respectat dispozițiile art. 95, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I. […] Prevederile se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar”.

Contestații semnate de președinții de organizații locale ale fostului PDLTeleorman au fost înaintate către Vasile Blaga. Democrat liberalii teleomăneni contestă decizia prin care Blaga l-a numit pe Costel Barbu co-președinte interimar al PNL Teleorman și a stabilit un nou Birou Permanent Județean, fără a consulta organizația. Contestațiile documentele sunt semnate de președinții organizațiilor locale din zonele Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Videle și reunesc semnăturile a peste 50 de șefi de organizații locale și a peste 30 de aleși locali, consilieri locali, județeni și primari ai PDL.

Conducerea centrală a noului PNL , prin decizia lui Vasile Blaga, a dizolvat BPJ Teleorman și l-a numit pe Costel Barbu co-președinte al PNL, în locul lui Teodor Nițulescu.