Evenimentul Zilei > Justitie > Condamnat la închisoare după ce l-a amenințat cu moartea pe avocatul soției. Bărbatul trebuie să plătească și o amendă colosală
Condamnat la închisoare după ce l-a amenințat cu moartea pe avocatul soției. Bărbatul trebuie să plătească și o amendă colosală

Condamnat la închisoare după ce l-a amenințat cu moartea pe avocatul soției. Bărbatul trebuie să plătească și o amendă colosală

Un bărbat din Brașov a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare și a fost pus să plătească 10.000 de lei daune către un avocat pe care l-a amenințat cu moartea.

Motivul? Apărătorul este cel care o reprezenta pe soția bărbatului în procesul de divorț. Așa că supărat nevoie mare, acesta a proferat amenințări la adresa avocatului și a obținut și o interdicție de a se apropia la mai mult de 50 de metri de apărător.

Magistrații Curții de Apel Brașov sunt cei care au luat această decizie, au stabilit că pentru următorii 2 ani inculpatul nu se poate apropia la mai mult de 50 de metri de persoana vătămată. În motivare, instanța a reținut că „în cursul lunii octombrie 2020, inculpatul B.V. l-a amenințat cu moartea prin intermediul unui apel telefonic pe numitul S.A. avocat în cadrul baroului Brașov, spunându-i acestuia că are un cuțit pregătit pentru el și că, dacă îl prinde și îi va face buzunare”.

Condamnat la închisoare după ce l-a amenințat cu moartea pe avocatul soției

A doua sau a treia zi după această conversație alte două persoane, din anturajul avocatului, l-au atenționat pe acesta cu privire la faptul că inculpatul a făcut afirmații violente în legătură cu persoana lui. Amenințările pe care bărbatul le-a adus avocatului i-au creat acestuia o vădită stare de temere, drept urmare a decis să depună plângere penală.

De asemenea, avocatul a luat și mai multe măsuri la cabinet după acel apel telefonic, astfel încât să limiteze accesul publicului pentru o perioadă de timp, să asigure siguranța persoanelor care aveau colaborări sau lucrau la cabinetul său. În momentul în care au luat decizia magistrații au avut în vedere faptul că inculpatul a manifestat o lipsă totală și acută de respect față de o persoană care își desfășoară activitatea în cadrul unei profesii liberale aflate sub protecția specială a legii, nemulțumirea inculpatului neavând justificare în realitate.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: