Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul dosar soluționat în cazul 10 august. Condamnări cu executare pentru agresarea femeii jandarm
Primul dosar soluționat în cazul 10 august. Condamnări cu executare pentru agresarea femeii jandarm

Primul dosar soluționat în cazul 10 august. Condamnări cu executare pentru agresarea femeii jandarm

Doi bărbați au primit condamnări cu executare pentru agresarea femeii jandarm, la protestele din 10 august 2018, în dosarul judecat de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă.

Condamnări cu executare pentru agresarea femeii jandarm.

Doi bărbaţi au primit condamnări la închisoare cu executare pentru agresarea femeii jandarm, la protestele din 10 august. Ei au primit pedepse 2 ani și 8 luni, respectiv 2 ani și 9 luni. Sentințele sunt definitive și au fost pronunțate de Curtea de Apel București. Este primul dosar privind protestele din 10 august care au ajuns la final.

În acest dosar au fost trimiși în judecată un număr de șapte persoane. Acestea au fost acuzate că au lovit-o pe jandarmeriță, Ștefania Nistor și i-au luat arma din dotare.

Ceilalți cinci inculpați trimiși în judecată în caz au fost condamnați la înschisoare cu suspendarea pedepsei.

Condamnări cu executare pentru agresarea femeii jandarm

În decembrie 2019, cei 7 bărbați acuzați că au lovit-o pe femeia jandarm la protestul din 10 august 2018 au fost condamnați închisoare cu suspendare. Pedepsele au fost dispuse de Judecătoria Sectorului 1.  Instanța a mai dispus ca inculpații să presteze muncă în folosul comunității în cadrul unor instituții publice din București.

Cei șapte au mai fost obligați să îi plătească Ștefaniei Nistor, jandarmul agresat, suma de 10.000 de euro daune morale.

Filmul evenimentelor din 10 august

Ștefania Nistor făcea parte din dispozitivul de jandarmi trimis în Piața Victoriei, pe 10 august 2018. În timpul violențelor, aa a fost prinsă în mulţime alături de un alt coleg jandarm. Cei doi au fost loviți de mai mulți protestatari. Aceasta, în vreme ce alții au intervenit și au făcut scut în jurul lor, protejându-i de violențe.

La scurt timp, Jandarmeria a anunțat că femeia a fost internată cu suspiciune de fractură la coloana cervicală. Informația s-a dovedit a fi greșită. După câteva zile ea a fost externată pe propriile picioare.

La protestele din 10 august 2018, au fost răniți sute de protestatari. Dosarul acestora nu a fost finalizat, cercetările fiind în derulare la procurori.