SÂNGE rece și DISPREȚ față de victime.Cum au MOTIVAT judecătorii condamnarea la închisoare pe viață a criminalului din Botoșani. DETALII ȘOCANTE!

SÂNGE rece și DISPREȚ față de victime.Cum au MOTIVAT judecătorii condamnarea la închisoare pe viață a criminalului din Botoșani. DETALII ȘOCANTE!

Detalii noi, şocante, despre teribila crimă din Partoş, sunt evidenţiate în motivarea Tribunalului Alba, care l-a condamnat, în 20 martie, pe Mădălin Miki Lupu, tânărul din Botoșani care a ucis în vara anului 2017 o femeie din Partoș și l-a rănit grav pe fiul acesteia, la detenție pe viață.

Potrivit instanței, inculpatul a acționat cu sânge rece, a manifestat un dispreț profund față de viață și semeni și a ignorat starea jalnică în care se aflau cele două victime, urmărind doar să obțină banii acestora. Condamnarea a inclus acuzaţiile de omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie, potrivit informațiilor www.botosaneanul.ro.

Mai exact, îm motivarea sentinţei, Tribunalul Alba Iulia a reținut și perseverența infracțională a inculpatului, traseul ascendent urmat de acesta, „având în vedere că persistă în comiterea unor infracțiuni de violență, disprețul total manifestat față de rigorile legii, precum și lipsa oricărei remușcări, având în vedere că la două zile după comiterea faptelor abominabile descrise anterior, în același scop (furtul banilor) și, ca un cadou sinistru de ziua sa de naștere, inculpatul comite un alt omor calificat, victima fiind tot o persoană în vârstă (femeie de 71 ani), după care, în mod ironic, se ascunde în casa victimei primei infracțiuni pentru care a fost condamnat; astfel, se închide un cerc infracțional, care îl conduce pe inculpat în același loc de detenție din care a fost eliberat în cursul lunii februarie 2017”.  De menționat că pentru această ultimă faptă, Tribunalul Botoșani a aplicat inculpatului o pedeapsă de 24 ani închisoare, sentința nefiind definitivă.  

Ce l-a obligat instanța din Alba Iulia l-a obligat pe inculpat

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Instanța din Alba Iulia l-a mai obligat pe inculpat să plătească fiului victimei suma de 250.000 lei cu titlu daune morale și suma de peste 12.000 de lei cu titlu daune materiale. De asemenea, Miki Lupu a fost obligat să plătească suma de aproximativ 82.000 de lei către Spitalul Județean Alba Iulia, cu titlul de despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli ocazionate cu internarea victimei.

 

Decizia Tribunalului Alba, pronunțată în ședința din data de 20 martie, nu e definitivă, informează Alba24. Aceasta a fost atacată cu apel, cererea urmând să fie soluţionată de Curtea de Apel Alba Iulia.