Bărbatul este căsătorit, are șapte copii minori și este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului.

Propunerea Parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Procurorii susțin că investigația speței s-a desfășurat împreună cu lucrătorii de poliţie specializaţi în instrumentarea cauzelor cu victime minore din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Iaşi.

Anchetatorii susțin că bărbatul a comis una din ultimele sale orori într-o noapte de la sfârşitul lunii iulie 2019. Pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, el şi-a trezit soţia pe care a obligat-o să meargă în camera de la mansardă, împreună cu fiul lor în vârstă de un an.

Chiar dacă femeia a refuzat, soțul acesteia a obligat-o să întreţină raporturi sexuale normale, prin constrângere, şi a ameninţat-o că o taie cu cuţitul pe care-l avea la îndemână. Aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de viol, un act material comis asupra persoanei vătămate I.C.

Anchetatorii mai spun că inculpatul, din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, fără a se putea stabili dată exactă a fiecărui act material și-a dezbrăcat copiii în vârstă de 11 ani, 4 ani, 6 ani, 10 ani.

Conform procurorilor, bărbatul i-a supus unor acte de natură sexuală, profitând de imposibilitatea lor de a-şi exprima voinţa. Aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de „agresiune sexuală”, în patru situații.

– inculpatul, din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, fără a se putea stabili dată exactă, dar de cel puţin trei ori, în imobilele în care au locuit, deşi era tatăl fetiţei în vârstă de 8 ani şi i-ar fi revenit obligaţia de îngrijire, creştere şi educare, a dezbrăcat-o de la jumătate în jos şi a supus-o unor acte de natură sexuală, profitând de imposibilitatea ei de a-şi exprima voinţa, faptele întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de „agresiune sexuală”, prev. de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. a), b), c) Cod penal – 3 acte materiale comise asupra minorei;

– inculpatul, de la naşterea fiecăruia dintre cei 7 copiii cu vârste cuprinse între 11 ani şi 1 an, dar mai ales din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, în mod repetat, i-a lovit, înjurat, insultat, înfometat, i-a obligat pe rând să fumeze şi să consume băuturi alcoolice, i-a ameninţat cu cuţitul, şi-a exhibat comportamentul sexual aberant, nu le-a asigurat condiţiile de trai necesare şi nici educaţia corespunzătoare, acţiuni care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a fiecăruia dintre copii, faptele întrunind elementele constitutive a 7 infracţiuni de „rele tratamente aplicate minorului”, prev. de art. 197 Cod penal – corespunzătoare fiecăruia dintre cei 7 minori;

– inculpatul, cel puţin în perioada toamnei anului 2018 până în luna iulie 2019, în repetate rânduri, fără a se putea stabili datele, a întreţinut raporturi sexuale cu soţia sa, pe care o ameninţa sau nu cu un cuţit, în prezenţa celor 7 copii minori, faptele întrunind elementele constitutive a 7 infracţiuni de „corupere sexuală”, prev. de art. 221 alin. 3 Cod penal – corespunzătoare fiecăruia dintre minori, informează site-ul realitatea.net.

Trebuie menționat că inculpatul I.V. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, în urma căreia s-a stabilit că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Te-ar putea interesa și: