Evenimentul Zilei > Justitie > Ce se întâmplă cu COMPLETURILE de CINCI. Toader dă informații de ultimă oră
Ce se întâmplă cu COMPLETURILE de CINCI. Toader dă informații de ultimă oră

Ce se întâmplă cu COMPLETURILE de CINCI. Toader dă informații de ultimă oră

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut precizări, luni seară, la Antena 3, referitor la ordonanța privind completurile de cinci judecători.

„Cu privire la completurile de cinci. Fiecare spune cât știe, ce știe și ce vrea în numele libertății de exprimare, chiar dacă dezinformăm de multe ori. Cineva a găsit o decizie CEDO pronunțată împotriva cuiva care s-a judecat cu CSM-ul din Bulgaria și e un paragraf acolo care spune că faptul că al cincilea judecător într-un complet nu a fost ales aleatoriu, nu este o problemă și așa mai departe. 

 Dar și eu am formulat un răspuns un scris pentru cine vrea să îl citească și să îl ia în considerare. Când CEDO spune că nu e o problemă că al cincilea nu e numit aleatoriu, se referea la un caz, pe când noi avem sute și sute de cazuri care au devenit regulă a patru ani de zile. În a ceeași decizie CEDO spune că statul are obligația luării măsurilor necesare pentru statul de drept, pentru buna funcționare a justiției, ceea ce înseamnă să ai o obligație tu, stat, să iei măsuri. Prin urmare, eu știu că am vorbit despre această soluție, am dezvoltat, clarificat luni, dar tot luni am plecat la Bruxelles și astăzi este prima zi când mă aflu la Ministerul Justiției”, a declarat Toader.