Evenimentul Zilei > International > Compartimente de tren EXCLUSIV pentru femei, pentru a le PROTEJA de imigranți
Compartimente de tren EXCLUSIV pentru femei, pentru a le PROTEJA de imigranți

Compartimente de tren EXCLUSIV pentru femei, pentru a le PROTEJA de imigranți

Politica „Frontierelor deschise” a Angelei Merkel lasă urme tot mai adânci, schimbând modul de viață al cetățenilor germani.

Rețeaua de transport pe calea ferată Mitteldeutsche Regiobahn (MRB) a anunțat că oferă un nou serviciu pentru a-și proteja clientela feminină de agresiunile sexuale ale imigranților: compartimentele de tren rezevate doamnelor.


Noile compartimente sunt oferite pentru început pe traseul Lepizig – Chemnitz, scrie Suddeautsche Zeitung. Ele vor putea fi ocupate de femeile neînsoțite de bărbați și de mamele cu copii, arată cotidianul german, citând un oficial a companiei.

Cele două compartimente vor fi amplasate în vagonul central, în apropiere de locul de ședere al șefului de tren, care, în cazuri speciale, ar putea oferi ajutor.

În 2015, autoritățile de la Berlin au înregistrat intrarea în țară a două milioane de imigranți; dintre aceștia, 860.000 au plecat mai departe spre o altă destinație. Așadar, în Germania au rămas 1,14 milioane de imigranți.

Biroul german de statistică a precizat că este cea mai mare cifră de imigranți străini din istoria Republicii Federale Germane.