Evenimentul Zilei > International > Comisia Europeană REACȚIONEAZĂ DIN NOU la „LISTA NEAGRĂ” a corupților: „Documentul, parte din comunicările tehnice obișnuite”
Comisia Europeană REACȚIONEAZĂ DIN NOU la „LISTA NEAGRĂ” a corupților: „Documentul, parte din comunicările tehnice obișnuite”

Comisia Europeană REACȚIONEAZĂ DIN NOU la „LISTA NEAGRĂ” a corupților: „Documentul, parte din comunicările tehnice obișnuite”

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, aduce noi lămuriri cu privire la documentul prezentat de Antena 3 cu o așa-zisă listă a unor persoane care trebuiau condamnate.
Wigand a precizat că documentul era parte din comunicările tehnice obișnuite în contextul MCV.
 
„Documentul era parte din comuncările tehnice obişnuite în contextul MCV, în urmă cu mai mulţi ani (2012), cu privire la recomandarea 3 din MCV, care prevede 'consolidarea progresului deja înregistrat, continuarea investigaţiilor profesioniste, nepartizane cu privire la acuzaţiile de corupţie la nivel înalt'. Aşa cum ştiţi, MCV este un proces bazat pe un tratat menit să măsoare progresul României raportat la un set de recomandări", precizează purtătorul de cuvânt pentru Stiripesurse.ro
 
 
Într-un alt răspuns, Comisia Europeană preciza că „nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea din surse neoficiale”.
 
Mihai Gâdea a făcut public un document, care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Mai exact, potrivit informațiilor, documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.
 
 
Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Cererea este una imperativă, susțin jurnaliștii Antena3.