Comisia Europeana: Dezbaterea privind afluxul de muncitori români și bulgari este "emoţională şi eronată"

Comisia Europeana: Dezbaterea privind afluxul de muncitori români și bulgari este "emoţională şi eronată"

Muncitorii din Europa de Est reprezintă un avantaj pentru economiile altor state membre UE, a declarat comisarul european însărcinat cu Afaceri Sociale László Andor. citat de site-ul Radioteleviziunii Belgiene Francofone (RTBF).

Comisarul european a mai precizat că spectrul unui "aflux masiv" al acestor muncitori este "nefondat".

"Muncitorii (originari din Europa de Est) vin să completeze muncitorii locali şi tind să nu ia locurile de muncă ale muncitorilor din ţara gazdă. Sunt contribuabili neţi la sistemele sociale din ţările gazdă ", a subliniat László Andor, respingând astfel acuzațiile celor care care susțin că muncitorii est-europeni vin în Occident pentru a profita pe nedrept de avantaje sociale.

De asemenea, comisarul european a adus în discuție un nou ghid practic CE, care vizează aplicarea corectă a regulilor UE în domeniul securităţii sociale. "Legislaţia europeană conţine garanţii precise care împiedică cetăţenii să abuzeze de regimurile securităţii sociale în alte ţări ale Uniunii", a conchis László Andor.

Nu în ultimul rând, László Andor a caracterizat dezbaterea "din anumite state membre" ca "emoţională şi eronată", potrivit ediţiei online a publicaţiei European Voice. CITIȚI ȘI:

  • PRESA FRANCEZĂ, după ridicarea RESTRICŢIILOR. Muncitorii ROMÂNI şi BULGARI: Ce s-a schimbat cu ADEVĂRAT, la 1 ianuarie 2014
  • A început ISTERIA ÎN ANGLIA, din prima zi a anului. ENGLEZII se declară ÎNGROZIŢI: ”ȚIGANII ROMÂNI ne vor invada!”