Evenimentul Zilei > Economie > Comisarul european Corina Crețu anunță INVESTIȚII IMPOTANTE în rețeaua feroviară din România
Comisarul european Corina Crețu anunță INVESTIȚII IMPOTANTE în rețeaua feroviară din România

Comisarul european Corina Crețu anunță INVESTIȚII IMPOTANTE în rețeaua feroviară din România

Comisarul pentru politică regională Corina Crețu a declarat că 1,3 miliarde de euro din Fondul de coeziune vor fi investite pentru modernizarea unei secțiuni din coridorul feroviar care leagă localitatea Curtici, aflată la granița cu Ungaria, de municipiul Constanța, subliniind importanța strategică a acestui demers.

"Fiecare euro din bugetul UE investit în sectorul căilor ferate mărește coeziunea teritorială și competitivitatea economică în România, îmbunătățește conexiunea acesteia cu Ungaria și restul Europei și asigură o mobilitate ecologică, rapidă și sigură. Acesta este un proiect cu o finanțare UE de 65% și o valoare adăugată de 100%", a spus Corina Crețu.

Lucrările se vor concentra pe creșterea vitezei și siguranței deplasării pe secțiunea dintre kilometrul 614 și orașul Simeria, vizând reabilitarea și modernizarea a 13 gări din această secțiune, se arată pe site-ul oficial al Comisie Europene.

Linia feroviară Curtici-Constanța face parte din coridoarele Orient-Est-Med și Rin-Dunăre din rețeaua trans-europeană de transport, străbătând România de la vest la est.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: