Evenimentul Zilei > Social > Comandantul Stației Spațiale Internaționale crede că discuțiile despre OZN-uri sunt o dovadă de prostie!
Comandantul Stației Spațiale Internaționale crede că discuțiile despre OZN-uri sunt o dovadă de prostie!

Comandantul Stației Spațiale Internaționale crede că discuțiile despre OZN-uri sunt o dovadă de prostie!

Chris Hadfield a devenit unul dintre cei mai iubiți astronauți din istoria explorării spațiale după înregistrarea în 2013 a hit-ului Space Oddity al lui David Bowie la bordul ISS. Într-un podcast recent a discutat și despre existența OZN-urilor și a vieții extraterestre. Chris Hadfield este comandantul ISS, stația orbitală internațională.

Chris Hadfield, primul comandant canadian al Stației Spațiale Internaționale (ISS), a declarat într-un interviu că aterizarea unui rover pe Marte este „aproape indescriptibil de dificil”, dar oamenii vor ajunge acolo în cele din urmă pentru a afla dacă suntem singuri în univers.

El a abordat, de asemenea, discuțiile cu privire la observațiile recente ale OZN-urilor, spunând că a văzut nenumărate lucruri pe cer pe care nu le înțelege, dar a concluzionat că dacă ne închipuim că vedem ceva ce nu înțelegem este viața inteligentă dintr-un alt sistem solar este „înălțimea prostiei” ”.

Fostul pilot al Forțelor Aeriene Regale Canadiene și Marinei SUA a discutat despre importanța explorării pe Marte într-un podcast recent. El a mai spus că de ce oamenii nu ar trebui să confunde observarea unor OZN-urilor ca dovezi ale vieții extraterestre.

„De ce încercăm să aterizăm pe Marte? Ei bine, cred că întrebarea fundamentală este că Marte era foarte asemănător Pământului acum patru miliarde de ani, când viața s-a format pentru prima dată pe Pământ. Deci, dacă s-a întâmplat aici, s-a întâmplat acolo? ” a spus el pe podcastul de la CBC.

Există viață pe Marte?

Întrebat dacă va lua vreodată în considerare o „călătorie într-un singur sens” pe Marte, el a spus că și-a asumat riscuri mari în viață pentru explorarea spațiului și că ar fi interesat de asta, dar ar avea nevoie de mult mai multă claritate în ceea ce privește nava, echipa sa și obiectivul a misiunii. „Vom ajunge acolo în cele din urmă și mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va face ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat el.

Unul dintre ascultători l-a întrebat dacă urmărește discuția în creștere pe mass-media socială și de masă despre observarea obiectelor zburătoare neidentificate (OZN-uri). Pentru aceasta, Hadfield a spus că a văzut „nenumărate lucruri pe cer pe care nu le înțeleg”, dar a vedea ceva și a concluziona imediat că viața inteligentă dintr-un alt sistem solar este „înălțimea prostiei și a lipsei de logică”.

Totuși, el a adăugat că merită să ne gândim la existența vieții extraterestre, întrucât discuția despre observarea OZN-urilor este interesantă și „chiar la un pas între realitate și science-fiction”.

Cum a devenit celebru

În 2013, filmările lui Hadfield plutind în interiorul stației spațiale cu o chitară și cântând „Ground Control To Major Tom” deveniseră o imagine definitorie a modului în care trăiesc și petrec timpul izolat astronauții.

Mai multe țări au lansat misiuni fără pilot pe Marte, inclusiv recenta sondă chineză care a aterizat roverul Zhurong pe planetă. Toate aceste misiuni efectuează cercetări și prelevează probe. Hadfield a spus că dacă vreunul dintre ei găsește o fosilă, atunci am ști că oamenii nu sunt singuri în univers.