Evenimentul Zilei > Sport > Colţescu a primit undă verde de la UEFA pentru a oficia meciurile din competiţiile interne
Colţescu a primit undă verde de la UEFA pentru a oficia meciurile din competiţiile interne

Colţescu a primit undă verde de la UEFA pentru a oficia meciurile din competiţiile interne

Centralul român a fost exclus din Liga Campionilor şi din Europa League, dar are dreptul de a arbitra duelurile din Liga I.

Chiar dacă, în urma deciziei adoptate de Comisia de Disciplină şi Etică a UEFA, centralul Sebastian Colţescu a fost suspendat, până la sfârşitul acestui sezon, din toate competiţiile organizate sub egida forului condus de slovenul Aleksander Ceferin, arbitrul  în vârstă de 43 de ani a primit totuşi undă verde pentru a oficia în continuare meciuri din întrecerile interne din România.

„Comisia de Etică şi Disciplină a lămurit situaţia lui Sebastian Colţescu, menţionând că sancţiunea arbitrului român se aplică doar în cupele europene. UEFA a confirmat oficial că suspendarea arbitrului român se aplică numai în competiţiile organizate de UEFA. Astfel, Sebastian Colţescu va avea dreptul de a arbitra în competiţiile interne” a anunţat, marţi seară,  site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Colţescu, nevinovat de rasism

Forul de la Nyon l-a absolvit pe Sebastian Colţescu de toate acuzaţiile de rasism ce i-au fost aduse de responsabilii campioanei Turciei, Istanbul Başakşehir, însă nu a scăpat, până la urmă, de sanţiuni. Din cauza modului în care a gestionat conflictul iscat la partida din grupele Champions League, de pe „Parc des Princes”, cavalerul fluierului din ţara noastră va fi retras de pe lista UEFA pentru o perioadă de cinci luni de zile.

„În acelaşi caz, a fost sancţionat şi asistentul Octavian Şovre. Ambii arbitri români trebuie să participe la un program educaţional până la data de 30 iunie 2021” au mai informat reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal.

 Colţescu ratează şi EURO U21

Centralul din Craiova, absolvent al Facultăţii de Energie Electrică, nu va mai fi delegat la niciun meci din fazele superioare din Liga Campionilor şi din Europa League.

Colţescu a ratat, de asemenea, orice şansă de a mai fi prezent la Campionatul European rezervat juniorilor sub 21 de ani, ce urmează să fie găzduit, la sfârşitul acestei luni, de Ungaria şi Slovenia. Horaţiu Feşnic va rămâne, în aceste condiţii, singurul central din România care va oficia la acest turneu final.

Foto:  Inquam Photos / Alex Nicodim

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: