Evenimentul Zilei > International > Coliziune, în Marea Neagă, între un pescador turcesc și un petrolier rusesc. Trei marinari turci au murit înecați
Coliziune, în Marea Neagă, între un pescador turcesc și un petrolier rusesc. Trei marinari turci au murit înecați

Coliziune, în Marea Neagă, între un pescador turcesc și un petrolier rusesc. Trei marinari turci au murit înecați

Un petrolier rusesc și un pescador turcesc s-au ciocnit lângă Istanbul în strâmtoarea Bosfor, trei marinari turci fiind dați dispăruți, conform Associated Press. Coliziunea a avut loc în condiții de ceață densă.

Accidentul naval a avut loc, vineri dimineață, la 5 mile distanță de Istanbul. În urma coliziunii violente dintre cele două nave, prescadorul turcesc s-a scufundat. Guvernatorului din Istanbul a declarat că trei marinari turci au fost dați dispăruți, alți trei membri ai echipajului fiind recuperați de navele din apropiere.

Autoritățile portuare au început căutările marinarilor dispăruți, cu ajutorul scafandrilor, sub comanda Gărzii de Coastă.

Nava, sub pavilion rusesc, „Glard 2”, de tip tanc petrolier, se deplasa spre Izmir, în vestul Turciei. Într-o postare pe Twitter, guvernatorului Istanbului a precizat că, din cauza ceții dense, navigația prin Strâmtoarea Bosfor a fost supendată.

Conform ultimelor informații, potrivit presei din Turcia, care citează autoritățile portuare din Istanbul, cadavrele celor trei marinari au fost găsite, ulterior, în apele mării.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: