Evenimentul Zilei > Economie > COLAPS ENERGETIC în perioada IMEDIAT URMĂTOARE! România este într-o situație fără ieșire! News alert
COLAPS ENERGETIC în perioada IMEDIAT URMĂTOARE! România este într-o situație fără ieșire! News alert

COLAPS ENERGETIC în perioada IMEDIAT URMĂTOARE! România este într-o situație fără ieșire! News alert

România este pe cale să intre într-un colaps energetic. Totul pornește de la minele țării! Detalii îngrijorătoare cu privire la buzunarele românilor în perioada imediată.

Următoarele facturi de energie electrică ale românilor ar putea veni cu 30% mai scumpe. Motivul principal este greva care a avut loc la Complexul Energetic Oltenia.

Angajații au refuzat să mai dea cărbune la termocentrale, iar acest fapt a cauzat ca producția de curent să scadă și să ajungă în punctul în care să nu mai facă față cererii de electricitate.

Acest minus ar fi trebuit completat cu energia produsă de termocentralele din Hunedoara, dar și acestea funcționează la cota de avarie deoarece statul român este pe cale să închidă toate minele din Valea Jiului.

România nu are de ales decât să importe electricitate. Toate aceste evenimente vor conduce la facturi mai mari de electricitate.

Energeticienii atrag atenția asupra faptului că nu putem importa mai mult de 2000 MW, ceea ce ar produce un adevărat colaps energetic în cazul unei noi greve.

În sistemul energetic este obligatoriu ca electricitatea produsă să fie egală cu cea consumată, altfel se produce un colaps prin fenomenul numit „blackout”.

Acest echilibru poate fi asigurat doar prin intermediul termocentralelor, cărbunele fiind elementul esențial în funcționarea întregului sistem energetic.

România va deveni din exportator energetic, un importator net. Specialiștii consideră că principalul motiv pentru care se închid minele este mafia fierului vechi.

Confederația Sindicală Națională Meridian acuză că autoritățile din România se află în strânsă cârdășie cu importatorii de cărbune și mafia fierului vechi. Afacerea fierului vechi s-ar ridica la câteva zeci de milioane de euro.

„Trebuie să punem lacăte pe mine, să încurajăm pe cei care explotează fierul vechi. Acesta a fost planul trimis la Bruxelles, un material făcut cu draperiile trase! Nu au fost consultate comunitățile, nu au fost consultați specialiștii.  Nu au fost consultați cei care spun că o criză a energiei produsă din cărbune poate apărea în orice moment. Asta pentru că interesele de grup și-au făcut deja înțelegerile: cine trebuie să ia fierul vechi, cine să importe cărbune… Este clar!”, a declarat preșesintele CNSM, Ion Popescu, conform News Team.