Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu mai arunca COJILE de la OUĂ. Iată de ce AFECȚIUNI te poate SCĂPA
Nu mai arunca COJILE de la OUĂ. Iată de ce AFECȚIUNI te poate SCĂPA

Nu mai arunca COJILE de la OUĂ. Iată de ce AFECȚIUNI te poate SCĂPA

În perioada Sărbătorilor Pascale veți mânca multe ouă fierte. Nu aruncați cojile. Acestea sunt extrem de benefice pentru organism.

Cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. În plus, cojile de ouă au în compoziție și zinc, fier, cupru, mangan, fosfor, fluor, clor şi molibden.

 

În scopul suplimentării necesarului de calciu din organism şi al prevenirii deficitului acestui mineral, se recomandă 1,5-3 grame de coji de ouă pisate. Acest remediu natural previne osteoporoza, creşte numărul celulelor sanguine din oasele înguste, ajută la scăderea colesterolului şi creşte presiunea arterială. Iată cum se prepară acest remediu: spală bine 5 ouă, zdrobeşte-le cojile şi introdu-le în 3 litri de apă. Păstrează preparatul în frigider o săptămână, după care poţi începe să consumi din el 2-3 pahare zilnic.

 

Și probleme ale glandei tiroide pot fi ținute în frâu cu ajutorul cojilor de ouă. Spală bine opt ouă şi pisează-le cojile. Adaugă peste cojile zdrobite zeama de la două lămâi şi introdu preparatul la frigider pentru câteva zile. Apoi, strecoară lichidul şi amestecă-l cu 1 litru de alcool şi 1 kilogram de miere. După șapte zile, poți începe să iei din acest leac, câte o linguriţă după fiecare masă.

 

Calmează simptomele gastritei şi ulcerului. În acest sens, zdrobeşte cojile de la trei ouă. Ia un vârf de cuţit din pulberea de coji şi amestecă-l cu două linguri de zeamă de lămâie. Lasă amestecul la frigider 3-4 ore, până se înmoaie foarte bine cojile de ouă. Amestecă-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consumă acest preparat de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, apoi înainte de culcare, scrie frunza-verde.ro.