Evenimentul Zilei > Actualitate > COINCIDENŢĂ DRAMATICĂ. EXPLOZIE la Mihăileşti, locul în care AU MURIT 18 oameni, în urmă cu 12 ani
COINCIDENŢĂ DRAMATICĂ. EXPLOZIE la Mihăileşti, locul în care AU MURIT 18 oameni, în urmă cu 12 ani

COINCIDENŢĂ DRAMATICĂ. EXPLOZIE la Mihăileşti, locul în care AU MURIT 18 oameni, în urmă cu 12 ani

Incidentul care a condus la incendierea unui camion plin cu butelii, în judeţul Buzău, a readus în actualitate una dintre cele mai mari tragedii din ultimii 26 de ani: explozia unui TIR cu azotat de amoniu de la Mihăileşti, în urma căreie şi-au pierdut viaţa 18 oameni. Printre victime s-au numărat pompieri şi jurnalişti.

Pe acelaşi drum şi în aceeaşi localitate în care a luat foc, astăzi, un camion cu 400 de butelii, pe 24 mai 2004, au murit 18 oameni – şapte pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, doi jurnalişti, localnici şi persoane care s-au aflat la momentul deflagraţiei în trecere prin acel loc. Alte 13 persoane, între care cinci pompieri, au fost rănite.

Tragedia a avut loc pe E 85/DN 2 şi tot în localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău, într-o dimineaţă ploioasă. O explozie s-a produs la încărcătura unui tir care transporta în condiţii nesigure 20 de tone de azotat de amoniu. Autotrenul a luat foc, iar deflagraţia a fost nimicitoare, la locul accidentului formându-se un crater cu o adâncime de aproape şapte metri şi cu un diametru de aproximativ 20 de metri.

Camionul încărcat cu 400 de saci cu azotat de amoniu care venea de la combinatul chimic Doljchim s-a răsturnat pe DN 2, a luat foc şi a explodat la ora 5.50, chiar când pompierii încercau să lichideze incendiul. Trupurile victimelor au fost practic sfârtecate, iar componente ale autotrenului au fost aruncate la distanţe mai mari de un kilometru, provocând pagube la casele localnicilor din Mihăileşti. De asemenea, geamurile clădirilor aflate la peste 500 de metri de locul accidentului au fost sparte, iar zgomotul exploziei s-a auzit inclusiv în municipiul Buzău, aflat la circa 30 de kilometri distanţă. Mai mult de un sens de mers al şoselei a fost distrus în urma deflagraţiei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: