În 2009-2010 Cornel Ionică era consilier local și viceprimar și a semnat o HCL prin care se închiria un spațiu, situat în incinta Centrului Cultural, Televiziunii Alpha, al cărui patron era tatăl ginerelui lui. „Am făcut prostia vieții mele. Nimeni nu m-a atenționat că nu este bine să fac asta. Puteam să-mi țin mâinile în buzunar, că trecea și fără votul meu. Acel vot a însemnat zece ani de umblat pe drumuri, iar acum mă poate costa funcția”, a declarat, ieri, Cornel Ionică pentru EVZ. Potrivit relatărilor lui, evenimentele s-au derulat astfel: tatăl ginerelui lui a închiriat din 1991 trei camere la Centrul Cultural unde funcționa Televiziunea Alpha.

Potrivit primarului, nici până atunci, nici de atunci nu a mai fost supusă votului consilierilor hotărârea de închiriere. Între timp, televiziunea s-a închis iar fata și ginerele lui au divorțat. Acum, Cornel Ionică va trebui să decidă dacă atacă sau nu în instanță Ordinul prefectului prin care a fost demis. „Eu am auzit din presă despre asta. Nu am primit documentul și nu m-am consultat cu specialiști să văd dacă voi ataca sau nu în instanță decizia. Chiar nu știu ce voi face”, a spus primarul.

Istoria se repetă

În 2014, primar al Piteștiului era Tudor Pendiuc. Acuzat de fapte de corupție și arestat, Pendiuc a fost înlocuit de Cornel Ionică, ambii din PSD. La alegerile din 2016, amândoi au candidat la funcția de primar. Ionică de la PSD, Pendiuc ca independent. Primul a câștigat cu 888 de voturi. Acum, PSD a ales succesorul lui Cornel Ionică. Astfel, viceprimarul Sorin Apostoliceanu va asigura interimatul.

„Noi cunoșteam situația și știam că prefectul este obligat de lege să emită ordinul de demitere. Ne pare rău, dar legea trebuie respectată”, a declarat președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, pentru EVZ. Acesta a adăugat că probabil nu vor fi anticipate, că interimatul se poate întinde până la alegerile locale din 2020. Însă, nu exclude nici posibilitatea ca alegerile pentru primărie să fie organizate odată cu europarlamentarele din luna mai.

Ce a făcut, ce nu a făcut

 Cornel Ionică nu regretă că a intrat în politică, nici în administrație. A lucrat la Arpechim și a fost mai mult plecat pe afară, unde câștiga bine. În 1994 a intrat în PSD și acolo a rămas. Din 2000 a fost viceprimar. Nu știe ce va face după ce va părăsi primăria.

În ceea ce privește activitatea lui de prim gospodar, piteștenii nu sunt foarte încântați. Ei spun că în afară de concerte și distracție, nu s-a preocupat de multe acțiuni care să aducă beneficii reale și de durată pentru oraș.

 

Încuscrire cu bucluc

Ginerele primarului Cornel Ionică, Adrian Ionuț Eftime, a fost condamnat, în 2015, la șase ani și patru luni închisoare în dosarul Petromservice, în care a fost condamnat și Sorin Ovidiu Vântu alături de sindicalistul Liviu Luca. Acuzațiile în cazul lui Eftime au fost de spălare de bani și delapidare. Era vorba despre 8,5 milioane de euro. Tatăl lui, Ion Eftime, în calitate de fost administrator al televiziunii Realitatea TV, era, la rândul lui, anchetat pentru o evaziune de 6,2 milioane de lei. Juniorului i se încredințase un „pui” al Realității TV de pe atunci, Alpha TV, azi dispărută de pe piață. Acea televiziune pentru care a semnat Cornel Ionică și care i-a adus o ieșire prematură din administrația publică.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: