Evenimentul ZileiPoliticaCodul de conduită stârneşte amuzament şi revoltă printre aleși

Codul de conduită stârneşte amuzament şi revoltă printre aleși

Codul de conduită stârneşte amuzament şi revoltă printre aleși
Parlamentarii social-democraţi Viorel Arcaș și Leonardo Badea au declarat, săptămâna trecută, că este necesar un Cod de conduită al deputaţilor şi senatorilor, potrivit recomandării din raportul MCV, iar acesta ar trebui să includă chestiuni de moralitate, inclusiv de vestimentație a aleșilor. „Codul de conduită al parlamentarului este excelent sintetizat în jurământul pe care îl depune parlamentarul la început de mandat.

 „Țara arde și niște parlamentari de la PSD se piaptănă cu codul de conduită”, a punctat vehement, pentru EVZ, deputatul PMP, Robert Turcescu.

Liderul PMP din Camera Deputaţilor, Eugen Tomac, a declarat, amuzat, că „legat de ţinută, e bine să fim decenţi, nu poţi să vii în blugi şi în tricou la tribună, că nu e Revoluţia Cubaneză aici”.

Fără hoţi şi chiulangii

„Ar putea să se îmbrace cum vor ei dacă n-ar mai jefui banii țării”, a replicat deputatul USR, Cosette Chichirău. Liderul senatorilor PNL, Mario Oprea, s-a săturat să fie băgat în aceeaşi oală cu ceilalţi aleşi. „Eu nu mai suport să fiu considerat chiulău, ăla care doarme, care nu face nimic, care nu deschide gura. Sunt la al patrulea mandat și am prezență 98%. De ce să fiu considerat și eu așa pentru că alții sunt și sunt într-o proporție foarte mare?”. Deocamdată, nici un parlamentar nu a luat inițiativa punerii pe hârtie a unor prevederi care să formezde un astfel de Cod.


Accesează: