Codrin Ştefănescu a vorbit şi despre piedicile pe care le-a întâmpinat PSD-ul în momentul în care încercat să îşi promoveze oamenii din partid, despre avizele negative date din partea SRI-ului fără explicaţii concrete şi despre românii din Bruxelles care îşi critică propria ţară.

”Viorica Dăncilă este una dintre femeile care a arătat de-a lungul timpului cât de verticală a fost poziţia ei în momentele de conflicte cu adversari foarte periculoşi. Aceasta a ţinut în frâu cu o mână de fier situaţia de la Bruxelles, unde noi avem cei mai mari duşmani români împotriva României.

Aceasta a trebuit împreună cu echipa ei de europarlamentari să ţină faţă la criticile vizavi de ţara noastră într-un contextul în care în Parlamentul European există oameni ca Monica Macovei, ca Moisă , Mureşan şi alţii ce îşi critică propria ţară. Dăncilă are o calitate foarte importantă pentru mine: nu îi este frică.

 Pentru România este ceva senzaţional faptul că are un prim-ministru femeie şi acest lucru a fost confirmat şi de presa internaţională care a primit chiar cu aplauze această nominalizare”, a declarat Codrin Ștefănescu pentru Gazetadecluj.