Evenimentul Zilei > Actualitate > Coaliția s-a pus de acord asupra planului de miliarde de euro. O va da România din nou în bară?
Coaliția s-a pus de acord asupra planului de miliarde de euro. O va da România din nou în bară?

Coaliția s-a pus de acord asupra planului de miliarde de euro. O va da România din nou în bară?

Cristian Ghinea a anunțat că s-a ajuns la un acord între toate partidele aflate la conducerea țării, în privința planului ce trebuie prezentat la Bruxelles.

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a vorbit, miercuri, Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de 29 de miliarde de euro. Și a afirmat că proiectul a fost agreat în ședința Coaliției aflate la guvernare.

„Aş vrea să mulţumesc domnului prim-ministru pentru implicare şi tuturor liderilor de coaliţie care, după multe discuţii şi după multe frământări – s-a spus că este o nouă piatră de încercare pentru coaliţie, iată că am trecut de această încercare – avem acum un PNRR de 29 de miliarde, de sub 30 de miliarde, agreat în coaliţie, avem mandat pentru Bruxelles. În săptămâna cu 10 mai merg împreună cu domnul prim-ministru la Bruxelles şi sperăm să avem negocierile finale.” A declarat Cristian Ghinea, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Cristian Ghinea: „Vom dezvolta componentele tehnice, este foarte mult de muncă”

În privința Planului Național mai rămân de făcut câteva clarificări în privința unor semne de întrebare. „Suntem acum la o înţelegere în coaliţie pentru o sumă de sub 30 de miliarde (de euro – n.r.), rămân nişte semne de întrebare care vor trebui discutate de către miniştrii de linie la Bruxelles (…). Vom dezvolta componentele tehnice, este foarte mult de muncă, dar daţi-ne voie să nu dăm detalii pe sume până când nu le discutăm cu Comisia”, a mai spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Încercăm să închidem cât mai multe dintre observaţiile Comisiei”

„Sunt câteva sute de linii de investiţii prin care am trecut împreună. Nu am tăiat bucăţi ca atare, am redus de la fiecare sau de la unele care aveau probleme la partea de mediu. Sunt bucăţi din investiţii.

Pe partea de păduri, am redus de la partea de drumuri forestiere, de pildă. La sistemul de irigaţii urmează o discuţie a domnului Oros cu Comisia Europeană şi după asta vom decide care va fi decizia finală. Noi încercăm să închidem cât mai multe dintre observaţiile Comisiei. Inclusiv alocările au fost rearanjate în funcţiile de observaţiile Comisiei şi pe chestiunile unde decidem că e prioritate pentru noi, chiar dacă Comisia are momentan altă opinie, mergem mai departe”, a mai anunțat Cristian Ghinea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.