Evenimentul ZileiPoliticaMiniștrii USR-PLUS nu vor să iasă de la Guvernare. Vor participa la ședinta Cabinetului Cîțu.

Miniștrii USR-PLUS nu vor să iasă de la Guvernare. Vor participa la ședinta Cabinetului Cîțu.

Miniștrii USR-PLUS nu vor să iasă de la Guvernare. Vor participa la ședinta Cabinetului Cîțu.
Miniștrii Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Stelian Ion și Ciprian Teleman au anunțat liderii progresiști faptul că vor merge la ședința de guvern de astăzi, de la ora 13.00.

Surprinzător, chiar Dragoș Tudorache, președintele executiv al PLUS, partidul din care face parte demisul Vlad Voiculescu a dat semnalul de ameliorare a relațiilor dintre USR-PLUS și PNL: “Există posibilitatea ca în funcţie de agenda şedinţei de guvern şi de importanţa deciziilor care trebuie luate mâine, în funcţie de asta… noi suntem responsabili pe ce avem de făcut”, a comentat ieri seară liderul PLUS, Dragoș Tudorache.

Cum se justifică PLUS

Cum a justificat liderul PLUS o posibilă prezență a progresiștilor la ședința de guvern de astăzi? Grija lor față de problemele legate de pandemie. Respectiv, Tudorache a spus că dacă pe agenda ședinței de guvern se află acte care se referă la rezolvarea problemelor ridicate de pandemie, atunci miniștrii USR-PLUS s-ar prezenta la ședință.

Da. Pe agenda ședinței de guvern de la ora 13.00 figurează cel puțin trei proiecte de legi referitoare la problemele legate de pandemie. Acesta este pretextul nobil folosit de liderii USR-PLUS pentru o posibilă temporizare a crizei politice pe care au creat-o.

Realitatea este alta. Miniștrii USR Cătălin Drulă, Stelian Ion, Claudiu Năsui și ministrul PLUS Ciprian Teleman vor să meargă la ședința de Guvern. Mai precis, nu vor ca USR-PLUS să iasă de la guvernare. Nu vor ca această criză politică expandată de progresiști să ducă la căderea Guvernului.


Accesează: