În acest moment, CNAS oferă servicii medicale stomatologice decontate doar acelor cabinete care sunt în contract cu Casa. În România există doar 45 de cabinete de stat şi aproximativ 15.000 particulare, potrivit unor statistici.Dintre acestea, doar 20% au contracte cu CNAS.

“Oferim servicii medicale stomatologice decontate de CNAS acelor cabinete care sunt in contract cu Casa și acestea își stabilesc valoarea. Încercăm să facem niste calcule si să dublăm valoarea acordată serviciilor stomatologice”, a anunțat Vasile Ciurchea în exclusivitate la „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină de la RRA.

Pentru a intra în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie, însă, ca și medicii stomatologi să-și dorească acest lucru, subliniază președintele CNAS.

“Este foarte important ca și stomatologii să-si dorească să fie în contract cu Casa. Nu întotdeauna își doresc. Este nevoie de multe servicii stomatologice pe toate segmentele de vârstă“, a spus Ciurchea.

Pentru a beneficia de servicii de medicină dentară, decontate de stat, trebuie să vă adresaţi unui cabinet stomatologic care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Decontarea serviciilor de medicină dentară se face pe baza tarifelor acestora, în limita sumei contractate. Printre serviciile de medicină dentară decontate se numără: elemente acrilice,   elementele metalo-acrilice, reconstituirea coroanei radiculare.

Vezi aici lista completă de servicii de medicină dentare decontate de CNAS