Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj. Detaliile înfiorătoare ale unei crime care a avut loc în județ
Cluj. Detaliile înfiorătoare ale unei crime care a avut loc în județ

Cluj. Detaliile înfiorătoare ale unei crime care a avut loc în județ

Un tânăr de 19 ani a fost arestat de magistrații de la Tribunalul Cluj, după ce a comis o crimă, un viol, un furt și o tâlhărie.

Toate aceste infracțiuni au fost comise asupra unei femei în vârstă de 90 de ani, aflată în imposibilitate să se apere.

Judecătorii susțin că Sever Hălmagian, de 19 ani, și-a sodomizat o vecină, o femeie în vârstă de 90 de ani, și au dispus, arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii susțin că scenele de la fața locului au fost greu de suportat, iar acest lucru arată că ucigașul a fost în stare de orice. De altfel, sătenii din localitatea Câțcău, județul Cluj, unde a avut loc crima, susțin că Sever Hălmăgian a mai comis în trecut și alte fapte penale și că a fost iertat, de fiecare dătă, de polițiștii de la postul de poliție din comună. Oamenii susțin că o altă femeie în vârstă a scăpat cu greu din mâinile lui Hălmăgian.

Revenind, a crima a fost comisă asupra unei femeii de 90 de ani, procurorii susținând că sfârșitul femeii a fost unul de o brutalitate înfiorătoare. De altfel, detaliile cuprinse în referatul de arestare nu pot fi reproduse, decât sumar, din cauza violenței extreme, căreia femeia de 90 de ani i-a căzut victimă. Hălmăgian a mers la casa vecinei sale, în cursul nopții, și a ”desfiletat” siguranța din panoul Electrica, și a lăsat casa fără energie electrică. Ulterior, mai spun procurorii, agresorul a pătruns în casa victimei pe un geam, și a a lovit-o pe femeie cu pumnul în zona capului, aceasta lovindu-se la cap, în cădere, de tocul unei uși. În prima fază, femeia și-a pierdut cunoștința iar criminalul a încercat să o violeze. Scenele descrise de procurori sunt înfiorătoare și atestă instabilitatea mintală a criminalului. Hălmăgian a încercat să își violeze victima aflată în stare de inconștiență, da nu a putut, pentru că nu a avut erecție, fiind sub influența băuturilor sexuale. La autopsie, medicii legiști din Cluj susțin că femeia a fost sodomizată cel mai probabil, de agresor, care și-a folosit degetele.

La un moment dat, victima s-a trezit și a fost atacată din nou de criminal, care a o lovit-o cu un par în cap, fapt ce i-a provocat o fractură craniană. Ulterior, Hălmăgian a luat o pungă și și-a sufocat victima. La final, criminalul a furat din caza femeii câteva lucruri cu valoare foarte mică, un briceag un telefon mobil, vechi, și un încărcător.

La anchetă, Sever Hălmagian a negat că a comis crima. La o examinare atentă efectuată de criminaliștii Poliției Cluj, aceștia au descoperit urme de sânge pe corpul acestuia, care s-a dovedit a fi a victimei. Pus în fața probelor adunate, criminalul a recunoscut că a ucis-o pe femeia de 90 de ani și a precizat că a comis această faptă în stare de ebrietate și că nu își mai aduce aminte nimic.