După ce compania de salubritate Romprest SA, care asigură curăţenia în sectorul 1 al Capitalei, anunţa „limitarea temporară a activităţilor din cadrul serviciului de salubrizare”, invocând faptul că în ultimele patru luni, mai exact din luna iulie, firma „finanţează integral” serviciile de salubritate pentru acest sector şi a ajuns să angajeze cheltuieli suplimentare pentru a putea asigura în continuare curăţenia, scrie psnews.ro. Compania anunţa că nu va fi afectată activitatea de colectare a deşeurilor de la populaţie şi de la firme.

Azi, lucrurile au evoluat în urma ninsorilor din București. După ce Romprest a scos utilajele să intervină în Sectorul 1, în comendamentul de iarnă, conform declarațiilor unor participanți, Clotilde Armand, a spus „Cât timp sunt primar, cetățenii să își plătească gunoiul și deszapezirea direct la Romprest”, ca urmare a solicitării de efectuarea a plăților către Romprest de Primăria Sectorului 1. Armand, a spus că bugetul nu îi permite să facă aceste plăți, sectorul 1 nu mai are bani disponibili.

 

Noul primar al sectorului 1, Clotilde Armand, s-a întâlnit cu șefii Romprest în urmă cu două săptămâni și le-a spus că, în opinia ei, contractul este ilegal și că nu le va da bani pentru deszăpezire. Azi a început ninsoarea în București. Mai mult, în urma reducerii activității Romprest, sectorul 1 s-a umplut de gunoaie.

Gunoi neridicat ca urmare a reducerii activitații Romprest SA, aceasta solicitând plata serviciilor de salubrizare
Gunoi neridicat ca urmare a reducerii activitații Romprest SA, aceasta solicită plata serviciilor de salubrizare de către Primaria Sectorului 1

Anunţul privind restrângerea activităţii operatorului de salubritate al sectorului 1 din Bucureşti a fost făcut joi, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul companiei şi semnat de „cei 3.000 de angajati ai Companiei Romprest Service SA”.

Gunoi neridicat ca urmare a reducerii activitații Romprest SA, aceasta solicită plata serviciilor de salubrizare de către Primaria Sectorului 1.