Clanul Voiculescu  aşteaptă decizia în dosarul „Şantaj la Antene”

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă mâine în dosarul „Şantaj la Antene, după ce la ultimul termen de judecată, din data de 13 aprilie, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii dosar, făcând referire la dosarul de şantaj în care a fost condamnat patronul OTV Dan Diaconescu. Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu şi alţi doi inculpaţi sunt judecaţi pentru şantaj, după ce l-au „strâns cu uşa” pe administratorul RDS&RCS Ioan Bendei, pentru ca acesta să semneze un contract cu termenii şi condiţiile dictate de ei.

Procurorul a solicitat pedepse pe măsura sumelor de bani care au făcut obiectul şantajului, în condiţiile în care Dan Diaconescu a primit 5 ani de închisoare pentru câteva zeci de mii de euro obţinuţi prin această infracţiune.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. „Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS”, arată anchetatorii. (Ionuţ Mureşan)