Uite, atunci, o rețeta salvatoare: clafoutis low carb.

Se ia un blender în care pui 4 oua, 250 ml lapte de cocos, 50 gr de zahăr de mesteacăn/cocos/îndulcitor în cantitate echivalenta, 150 gr de fulgi de migdale măcinați în râșnița de cafea și trecuți prin sită (rezultă faină de migdale), 1 linguriță de vanilie, (am folosit un plic de aroma naturală vanilie Bourbon) și un praf de sare și le mixezi.

Iei o tavă o tava rotundă,de tartă, o ungi cu puțin ulei de cocos/ulei de floarea soarelui și torni amestecul din blender.

Adaugi, apoi, fructe de pădure (proaspete sau decongelate și scurse bine). Dai la cuptor timp de 35-40 minute, la 175 grade, iar la final îți rezultă clafoutis low carb. După ce scoți prăjitura de la cuptor, o lași să se răcească, cam cinci minute și pudrezi cu zahăr.

Și cam asta este tot.

Cum o servești și, mai ales, cu cine, te privește. Dar, cu siguranță dorul de Franța se mai ostoiește, iar a doua zi nu mai ai suprize la cântar.