Clădire prăbușită în urma unei explozii de gaze. Un mort, mai mulți răniți și cinci persoane blocate sub dărâmături

Clădire prăbușită în urma unei explozii de gaze. Un mort, mai mulți răniți și cinci persoane blocate sub dărâmături sursa: Arhiva EVZ

O clădire cu trei etaje s-a prăbușit în noaptea de luni spre marți, după o explozie în orașul port Sanary-sur-Mer, din Franța. Până la această oră o persoană a fost declarată decedată.

Pompierii caută cinci persoane care ar fi rămas blocate sub dărâmături.

Un mort și mai mulți răniți în urma prăbușirii imobilului

În urma unei explozii de gaz în jurul orei 3:50 (ora locală), marți dimineața, un bloc de apartamente cu trei etaje s-a prăbușit în Sanary-sur-Mer (Var), anunță pompierii. Un copil de 18 luni a fost găsit nevătămat, în pijamale. A fost descoperit între ruine de către câinele pompierilor. Mama a fost găsită în viață, dar grav rănită, iar tatăl a murit.

Pompierii au întâmpinat dificultăți în a întocmi o evaluare exactă, deoarece unii locuitori au reușit să se salveze din clădirea prăbușită, și s-au deplasat prin mijloace proprii la spital. Doi bărbați, în vârstă de 26 și 29 de ani, au fost preluați de serviciile de urgență, precum și o femeie. Starea lor nu ar provoca îngrijorare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pompierii au explicat că imobilul era compus dintr-un apartament la parter și că la etajele superioare erau locuințe. „Clădirile învecinate au fost evacuate”, chiar dacă au rămas „grajduri”, potrivit acestuia.

Clădirea s-a prăbușit complet pe sine, ca un castel de cărți”, evocă la fața locului un martor, lăsând un ansamblu de moloz între două clădiri. Ipoteza exploziei de gaze fără a fi reținuta formal, pare a fi cea care retine atenția anchetatorilor. Salvatorii au simțit într-adevăr un miros puternic de gaz la sosirea lor.

Cele două clădiri alăturate au fost evacuate. Există un perimetru de securitate, notează news.in-24.com.