BREAKING NEWS. Explozie, urmată de incendiu la Aerostar Bacău. Care este bilanțul până în acest moment

BREAKING NEWS. Explozie, urmată de incendiu la Aerostar Bacău. Care este bilanțul până în acest moment Sursa foto: arhiva EVZ

O explozie puternică, urmată de un incendiu s-a produs în urmă cu puțin timp la Aerostar Bacău. Conform primelor informații, sunt trei victime, printre care două cu arsuri. "O substanță cu care se lucra s-a aprins", a precizat managerul companiei pentru presa locală.

Marți după-amiază, la una din secțiile de la Aerostar Bacău s-a produs o explozie puternică, urmată de un incendiu. Conform informațiilor oferite de ISU Bacău, incendiul a fost stins de către angajații firmei. Explozia s-a produs în jurul orei 12.50, susține Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA.

"Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Din primele informații, în urma exploziei, trei persoane au fost rănite, dintre care două au arsuri pe suprafața corpului, iar cea de-a treia a suferit un atac de panică.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru Ziarul de Bacău.

ITM Bacău a fost trimisă la Aerostar pentru a cerceta modul în care s-a produs explozia

"A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins", a susținut managerul companiei.

Potrivit informațiilor obținute de Ziarului de Bacău, explozia s-ar fi produs după ce doi angajați au intrat în cala unui avion pentru a face dezinfecție. Aceștia aveau asupra lor recipiente cu substanțe dezinfectante. În timp ce salariații se aflau în cala avionului, s-a auzit o bufnitură, de la explozia unui recipient. Instalația de detectare a fumului din hală nu s-a declanșat, potrivit acelorași surse.

În urma exploziei, unul dintre angajați s-a ales cu arsuri la picior, iar celălalt are arsuri la nivelul feței. Cea de-a treia victimă se afla într-un alt compartiment al avionului. La auzirea exploziei, acesta s-a speriat și a făcut atac de panică. În încercarea disperată de a ieșit din aeronavă, acesta s-a lovit la picior de un fier.

ITM Bacău a trimis un inspector la Aerostar, ca să investigheze accidentul, a precizat Dan Buftea, purtător de cuvânt al ITM.