Evenimentul Zilei > International > Autoritățile sunt în alertă! Un autobuz a luat foc pe autostradă, provocând decesul a 46 de persoane
Autoritățile sunt în alertă! Un autobuz a luat foc pe autostradă, provocând decesul a 46 de persoane

Autoritățile sunt în alertă! Un autobuz a luat foc pe autostradă, provocând decesul a 46 de persoane

Marți dimineață, un incident cumplit a avut loc pe o autostradă din vestul Bulgariei. Un autobuz plin cu pasageri a luat foc, iar 46 de persoane și-au pierdut viața, anunță autoritățile locale.

Marți dimineață, în jurul orei locale 02.00, un autobuz care se deplasa pe o autostradă din vestul Bulgariei a luat foc. Din păcate, 46 de persoane și-au pierdut viața, iar printre victime se numără și copii, anunță autoritățile locale, citate de BBC.

Incidentul a avut loc la kilometru 31 al autostrăzii Sofia – Blagoevgrad.

Incendiul a izbucnit atunci când autobuzul se afla în apropierea satul Bosnek, a anunțat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă BTA.

Nikolai Nikolov, șeful departamentului de siguranță împotriva incendiilor din cadrul Ministerului de Interne, a declarat pentru o televiziune privată că printre cele 46 de persoane decedate se numără și copii. Printre persoanele care și-au pierdut viața este și șoferul autobuzului.

Autobuzul avea 52 de pasageri. Dintre aceștia, doar șapte au supraviețuit, însă au fost transportați la spital în stare gravă. Supraviețuitorii sunt două femei și cinci bărbați.

Din primele informații, autobuzul venea din Turcia și mergea spre Macedonia de Nord. Autocarul avea numere macedoniene

Imaginile cu autobuzul în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare.

Plan roșu de intervenție în România

În urmă cu doar câteva zile, autoritățile din țara noastră au avut parte și ele de un accident extrem de grav petrecut pe drumul dintre localitățile Lechința și Chiraleș din județul Bistrița-Năsăud. În accident a fost implicată o cisternă cu motorină și un autocar cu zeci de pasageri. Un bărbat și-a pierdut viața, iar alte 14 au fost rănite.

Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție, iar la fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și o unitate de terapie intensivă mobilă.

„Drumul Județean 151, între localitățile Chiraleș și Lechința este blocat ca urmare a unui accident care a avut loc în urmă cu puțin timp. Coliziunea a avut loc între un autobuz condus de un bărbat de 35 de ani, din Lechința și o cisternă la volanul căreia se afla un bărbat de 47 de ani, din județul Sălaj. La fața locului intervin mai multe echipaje din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Bistrița și Secție 3 Poliție Rurală Lechința”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.