Evenimentul Zilei > Actualitate > Amenințare cu bombă la Curtea de Apel Constanţa şi la Judecătoria Medgidia: „se va întâmpla o nenorocire”
Amenințare cu bombă la Curtea de Apel Constanţa şi la Judecătoria Medgidia: „se va întâmpla o nenorocire”

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel Constanţa şi la Judecătoria Medgidia: „se va întâmpla o nenorocire”

Marți dimineață, Curtea de Apel Constanţa şi Judecătoria Medgidia au primit o amenințare cu bombă. Polițiștii au intervenit imediat și încearcă evacuarea cât mai rapidă a persoanelor aflate în cele două instituții.

Curtea de Apel Constanţa şi Judecătoria Medgidia a primit o amenințare cu bombă, marți dimineață. Un bărbat a sunat la numărul unic de urgențe 112 în jurul orei 9.00 și a susținut că trebuie evacuate persoanele din cele două instituții. Poliția a intervenit de urgență la fața locului.

„Astăzi, în jurul orei 9 s-a primit un apel 112, de la un bărbat, care a solicitat să se elibereze Curtea de Apel Constanţa şi Judecătoria Medgidia, întrucât se va întâmpla o nenorocire”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Polițiștii, pompierii și jandarmii evacuează persoanele aflate în Curtea de Apel Constanţa şi Judecătoria Medgidia.

„Vom reveni cu informații”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Dimineață încărcată pentru pompierii din România

Marți dimineața a venit cu o serie de incidente pentru pompierii din România. Un incendiu a izbucnit într-un bloc cu 10 etaje din Craiova și a fost nevoie de intervenția a trei autospeciale. Din fericire, nu a fost înregistrată nicio victimă, locuitorii reușind să se autoevacueze. Flăcările au izbucnit în toboganul pentru deșeuri, la etajul șase.

„La faţa locului se intervine cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe SAJ. Este degajare mare de fum, cauzată de arderea resturilor menajere pe ghena de gunoi a unui bloc cu 10 etaje. Până în acest moment nu sunt victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.

Tot marți dimineața a fost activat și planul roșu de intervenție la spitalul de psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. 48 de pompieri s-au deplasat la locul incendiului. Un pacient a introdus în secția de izolare o brichetă și a dat foc saltelei. Nici aici nu au fost înregistrate victime, însă 41 de persoane, pacienți și personal medical, au fost evacuate.

Personalul spitalului a reușit să lichideze incendiul înainte de sosirea pompierilor. Este pentru a doua oară în acest an când la spitalul de psihiatrie din Gătaia are loc un incendiu.