Tragedie în România. Victimă carbonizată descoperită într-o clădire incendiată

Tragedie în România. Victimă carbonizată descoperită într-o clădire incendiată Sursa foto: arhiva EVZ

Descoperire macabră a pompierilor care au fost chemați să stingă un incendiu care a izbucnit în clădirea unei foste halte din Târgu Mureș.

Pompierii din Târgu Mureș au fost solicitați, vineri seara să intervină pentru a stinge un incendiu care a izbucnit într-o clădire veche. Situată în apropiere de calea ferată, pe Aleea Carpați din municipiu, imobilul a adăpostit, în trecut, sediul haltei locale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, un incendiu a izbucnit la clădirea fostei halte de lângă calea ferată din municipiul Târgu Mureş, pe Aleea Carpaţi. La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș cu un echipaj de stingere cu apă și spumă.

Pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit rapid pentru a stinge flăcările. Focul a fost foarte puternic și a cuprins întregul imobil făcând dificilă intervenția. Chiar și așa, după câteva ore, flăcările au fost domolite, iar mai apoi au fost lichidate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția investighează situația de la fosta haltă

În momentul în care au pătruns în interior, lucrătorii serviciului de intervenții au descoperit cadavrul unei persoane. Acesta era carbonizat, conform informațiilor prezentate de ISU Mureș.

„Arde generalizat o clădire (fosta haltă), lângă calea ferată. Din nefericire, în interior a fost identificata o victimă carbonizată”, au precizat reprezentanții ISU Mureș.

În aceste condiții a fost solicitată și intervenția poliției care a demarat o anchetă pentru a identifica pe cel care a murit. De asemenea verificările urmează să stabilească de ce se afla persoana respectivă în clădirea respectivă și cum a izbucnit incendiul.

Un alt incendiu a izbucnit la Baia Mare

Un alt incendiu a izbucnit vineri, după amiază la un apartament dintr-un bloc de apartamente din municipiul Baia Mare, în județul Maramureș. Un copil de trei ani a fost transportat la spital de părinți, având nevoie de ajutor medical.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Maramureș, focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit la rețeaua de electricitate. O canapea a ars aproape complet.

Conform sursei citate, la fața locului a intervenit Detașamentul Baia Mare cu două echipaje de pompieri și un echipaj Terapie Intensivă Mobilă SMURD.