Evenimentul Zilei > Social > Cîţu, despre proiectul privind desfiinţarea SIIJ: Vom încerca la Senat o modificare
Cîţu, despre proiectul privind desfiinţarea SIIJ: Vom încerca la Senat o modificare

Cîţu, despre proiectul privind desfiinţarea SIIJ: Vom încerca la Senat o modificare

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat vineri, la finalul şedinţei de guvern, că îşi doreşte în continuare ca proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie să fie adoptat de către Parlament într-o formă apropiată celei aprobate de Guvern şi că se va încerca o modificare în acest sens, în timpul dezbaterilor din Senat.

Cîţu, despre proiectul privind desfiinţarea SIIJ: Vom încerca la Senat o modificare.

„Eu am spus de fiecare dată că îmi doresc ca proiectul de lege să iasă din Parlamentul României cât mai aproape de forma pe care am adoptat-o în Guvern. În continuare discut cu colegii mei, proiectul merge la Senat şi vom încerca şi acolo să avem o modificare care să îl aducă cât mai aproape de forma pe care am aprobat-o în şedinţa de Guvern. Rămân la opinia că aceea este forma cea mai bună pentru România astăzi”, a arătat premierul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport favorabil proiectului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, adoptând mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.