Cîțu aduce lămuriri despre cuantumul salariului cu pensia. „Dacă permitem o excepţie vor apărea alte şi alte excepţii şi tot acest demers va fi distrus”, a spus Florin Cîțu. Șeful Guvernului a adăugat că nu crede că administraţia publică sau învăţământul nu pot merge mai departe fără astfel de excepţii.

Întrebat dacă ar putea exista excepţii pentru învăţământ în legea care va interzice cumulul salariului cu pensia, premierul a răspuns: „Până nu văd proiectul de lege nu văd niciun domeniu cu excepţii”.

„Este interesant cum, de fiecare dată când vrem să îmbunătăţim lucrurile şi vrem să le tranşăm să fie totul foarte clar – îmi aduc aminte şi de sporuri – apar excepţii. Dacă permitem o excepţie – vor apărea alte şi alte excepţii şi tot acest demers va fi distrus pentru că fiecare va avea o justificare (…).Nu cred că administraţia publică nu poate să meargă mai departe sau că este nevoie de cumul salarii-pensii ca să meargă mai departe, dar este punctul meu de vedere”, a conchis Florin Cîțu, potrivit Antena3.

Angajații din sistemul public au de ales. Pensie sau salariu

Cîțu aduce lămuriri despre cuantumul salariului cu pensia. Ministrul Muncii, Raluca Turcanu, afirma recent că angajații din sistemul public vor avea posibilitatea să muncească, dacă vor, până la 70 de ani. Dacă au ales acest lucru, atunci vor beneficia numai de salariu, fără să poată să primească și pensia.

Astfel, angajații de la stat vor avea posibilitatea să lucreze, dacă vor, până la 70 de ani, dar nu pot beneficia și de salariu și pensie în același timp.

Prin această măsură, interzicerea cumulului pensie-salariu la stat, nu se va crea o criză în domeniile sănătății sau educației a mai spus premierul Cîțu.

„Asta cu criza într-un domeniu pentru că păstrăm oamenii până la pensie cred că este puțin exagerată. Nu cred că este un domeniu unde să existe o criză pentru că ajung oameni care fac un cumul al pensiei cu salariul, așa niciodată n-o să mai faci reformă. Sunt foarte mulți profesori și medici tineri care vor să intre și să lucreze”, a conchis primul ministru.