Evenimentul rutier a avut loc marți dimineață, înainte de ora 6, pe sensul de mers Arad – Timișoara al autostrăzii, la kilometrul 532, în zona Șagu (județul Arad).

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în accident au fost implicate o mașină, un autocamion încărcat cu fier vechi și o autocisternă încărcată cu bitum fierbinte.

În urma unei manevre nefericite a unuia dintre șoferi, a avut loc o coliziune între TIR și cisternă, iar în urma impactului a fost afectat și un autoturism Dacia. Autocisterna a rămas blocată în banda a doua, s-a spart, iar bitumul fierbinte a început să se scurgă din ea.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere a ISU Arad și o autospecială SMURD. Circulația a fost închisă pe autostradă, pe sensul Arad – Timișoara, traficul fiind deviat pe DN69 Arad – Timișoara.

Potrivit DRDP Timișoara, se estimează reluarea circulației în condiții normale în câteva ore.

”Din primele cercetări la fața locului s-a stabilit că în această dimineață, în jurul orei 5,25, un bărbat de 52 de ani, din județul Bihor, a condus ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară și semiremorcă dinspre Arad spre Timișoara, iar la km 532 C2, pe autostrada A 1, a intrat în balans și ulterior în coliziune față spate cu ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară Scania cu și semiremorcă, condus de un arădean de 66 de ani.

În incident a mai fost implicat și un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, acesta din urmă fiind prins între parapetul lateral și autoutilitara lovită din spate. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Traficul de pe autostradă a fost deviat la km 536 pe DN 69, fiind blocat și în acest moment. Colegii estimează reluarea traficului pe o bandă se va realiza în aproximativ o oră”, transmite Biroul de Presă al IPJ Arad.

Sursa foto: DRDP Timișoara