Evenimentul ZileiSocialCirculația rutieră blocată pe A1, de ore bune

Circulația rutieră blocată pe A1, de ore bune

Circulația rutieră blocată pe A1, de ore bune
Circulația rutieră este blocată pe A1, de câteva ore, în urma unui accident rutier grav. Nu se poate estima cât va dura până la reluarea circulației.

Evenimentul rutier a avut loc marți dimineață, înainte de ora 6, pe sensul de mers Arad – Timișoara al autostrăzii, la kilometrul 532, în zona Șagu (județul Arad).

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în accident au fost implicate o mașină, un autocamion încărcat cu fier vechi și o autocisternă încărcată cu bitum fierbinte.

În urma unei manevre nefericite a unuia dintre șoferi, a avut loc o coliziune între TIR și cisternă, iar în urma impactului a fost afectat și un autoturism Dacia. Autocisterna a rămas blocată în banda a doua, s-a spart, iar bitumul fierbinte a început să se scurgă din ea.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere a ISU Arad și o autospecială SMURD. Circulația a fost închisă pe autostradă, pe sensul Arad – Timișoara, traficul fiind deviat pe DN69 Arad – Timișoara.

Potrivit DRDP Timișoara, se estimează reluarea circulației în condiții normale în câteva ore.

”Din primele cercetări la fața locului s-a stabilit că în această dimineață, în jurul orei 5,25, un bărbat de 52 de ani, din județul Bihor, a condus ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară și semiremorcă dinspre Arad spre Timișoara, iar la km 532 C2, pe autostrada A 1, a intrat în balans și ulterior în coliziune față spate cu ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară Scania cu și semiremorcă, condus de un arădean de 66 de ani.

În incident a mai fost implicat și un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, acesta din urmă fiind prins între parapetul lateral și autoutilitara lovită din spate. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Traficul de pe autostradă a fost deviat la km 536 pe DN 69, fiind blocat și în acest moment. Colegii estimează reluarea traficului pe o bandă se va realiza în aproximativ o oră”, transmite Biroul de Presă al IPJ Arad.

Sursa foto: DRDP Timișoara


Accesează: